Toplanması yasak olan bitkiyi Çaycuma'da toplarken yakalandı! Toplanması yasak olan bitkiyi Çaycuma'da toplarken yakalandı!

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, madencilik alanında değişiklik yapılmasını öngören bir kanun teklifi hazırladıklarını açıkladı. Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakğlu'nun ilk imza sahibi olduğu teklif, Maden Kanunu'nda 16 maddelik değişiklik içeriyor. 

UMREK Raporlama Sistemi ve Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü

Teklif, UMREK koduna göre rapor hazırlama şartına bakılmaksızın Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü'nün buluculuk hakkı kazanmasını öngörüyor.

Yenilenebilir Enerji ve Su Temini Alanları

Teklif ile içme ve kullanma suyu temin edilen rezervuarlar, sulak alanlar ve Kıyı Kanunu kapsamındaki sahil şeritleri hariç belirlenen alanlarda yenilenebilir enerji (YEKA) ilan edilerek, yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı tesislerin kurulmasına imkan tanınıyor.

Doğalgazın Sıvılaştırılması ve Bağımsız Piyasa Faaliyeti

Doğalgazın sıvılaştırılarak dünya piyasalarına LNG olarak pazarlanabilmesinin bağımsız bir piyasa faaliyeti olarak tanımlanması öneriliyor.

Depolama faaliyetinden ayrıştırılarak doğalgazın sıvılaştırılmasının bağımsız bir piyasa faaliyeti olmasına vurgu yapılıyor.

Elektrik Enerjisi Bağlantı Talepleri

Olağanüstü Hal veya genel hayata etkililik kararı alınan yerlerde geçici süreli bağlantı taleplerinin, elektrik enerjisini kullanıcılara hızlı ve kesintisiz bir şekilde ulaştırmak amacıyla Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na yetki verilmesini içeriyor.

İHA