Olay, sabah saatlerinde Kastamonu-Sinop karayolu Taşköprü ilçesine bağlı Alatarla köyü mevkiinde meydana geldi. Türkay Turizme ait Mercedes marka yolcu otobüsünün karlı havada yoldan çıkarak devrilmesi sonucu 6 kişi yaşamını yitirirken, 33 kişi de yaralandı.

Kene kabusu geri döndü! Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Düzce, Bolu dikkat! Kene kabusu geri döndü! Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Düzce, Bolu dikkat!

"O BÖLGEDE OTOBÜSÜN YATTIĞI YERDE AĞAÇ VARDI"

Kazada yaralananlardan Cemil Altun, "O bölgede otobüsün yattığı yerde ağaç vardı, ağaç olmasaydı belki şu anda bizler de yaşamıyorduk. O ağaç otobüsü biraz tuttu, biz devrilen otobüsün bir yerinde boşluk buldum ve oradan dışarı çıktım. Bir tane genç kardeşimizi çıkarttım. Herkes panik olmuştu, bir arkadaştan telefonunu alıp 112’yi aradım ve jandarma ile sağlık ekipleri olay yerine çok hızlı bir şekilde geldi. Allah’a şükürler olsun, verilmiş sadakamız varmış. Biz sağ kurtulduk, ölenlerin mekanı cennet olsun, yaralılara da Allah şifa versin."

"DİKKATSİZLİKTEN, UYKUSUZLUKTAN BAŞKA BİR NEDENDEN DOLAYI DEĞİL"

Yunus Özyurt ise, "İstanbul’dan Sinop’a gidiyorduk. Bir anda kar yağışı başladı. Biz aslında muhabbet ediyorduk, sonra otobüsün arkası kaymaya başladı. Bir daha da arabayı durduramadı. Otobüs yan yatıp devrildi. Allah rahmet eylesin, birkaç kişi de vefat etmiş. Ağır yaralılarda varmış. İstanbul’dan Kastamonu’nun Araç ilçesine kadar hiçbir sorun olmadan çok güzel bir şekilde geldik. Ondan sonra otobüs hızlandı, kar yağışı da başlayınca daha da tedbirli olması gerekiyordu aslında ama Araç ilçesine kadar sorun olmadan geldik. Dikkatsizlikten, uykusuzluktan başka bir nedenden dolayı değil kaza."

YARALILARIN TEDAVİLERİ DEVAM EDİYOR

Kazada yaralananlar, Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi görmeye devam ediyor. Yetkililer, kaza anının detaylı bir şekilde soruşturulduğunu ve yaralıların sağlık durumlarının takip edildiğini belirtti.

İHA