Türkiye’de genelinde olduğu gibi Zonguldak ili ve ilçeleri, Belde ve köylerinde de Korana virüsle amansız bir mücadele veriliyor, ancak yetkililerin açıkladığı kurallara tam olarak uyulmaması sebebiyle de virüsün ilk dalgası “Pik” seviyesine ulaştı ve ölüm oranlarında ciddi artışlar görüldü. Pozitif vaka sayısında ise endişeli gelişmeler yaşanıyor.

Nedeni belli.               

“Çıkmayın Evde Kalın” deniyor.

Türk halkı evde kalmayı sevmiyor.

Özgürlüğüne çok düşkün bir milletiz.

Fakat, caddede sokakta dolaşacağım diye sevdiklerine, ve vatandaşlara virüs bulaştırıp ölümüne sebep olmak hangi vicdana sığar. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Sağlık Bakanı ve tüm yetkililer, konunun Uzmanları her akşam ekranlarda uyarıda bulunarak halkın evde kalmak yerine dışarıya çıkmayı devam ettirdikleri sürece çok daha kritik ve üzücü günlerin oluşacağına dikkat çekiyorlar. Hal böyle olunca da sokağa çıkma yasakları uygulanıyor.

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, Zonguldak merkezde korona virüs salgınının ilk dalgasında ciddi çıkışlar yaşandı. Zonguldak'ta yetkililer korona virüs mücadelesinde 14 gün kuralına dikkat çekip ilk olarak Zonguldak merkezde başlayan salgının 1. dalgasının pik yaptığını, ilçelerde ise kritik günlerden geçtiklerini ifade ettiler.

Zonguldak merkezden sonra Çaycuma'nın sonra da Ereğli'nin pik yapacağını tahmin ettiklerini ifade eden yetkililer, 2. dalganın evde kalma yüzdesine göre yaşanacağına vurgu yaptılar. Evde kalmak yerine dışarıya çıkmalar devam ettiği sürece diğer dalgaların devam edeceğini de hatırlatan yetkililer, özellikle evde kalınması gerektiğinin önemine vurgu yapıyorlar. 

Bilindiği gibi konunun hassasiyetine binaen Zonguldak’ın da içinde bulunduğu 31 ilde 2 gün sokağa çıkma yasağı kondu. Bunun ardından da 2. kez sokağa çıkma yasağı da geçtiğimiz hafta uygulandı. Herkesin kurallara uyması ve evde kalması durumunda sürecin en az kayıpla ve en kısa sürede geçirileceğinin altı çizilerek "EVDEKAL çağrısı yinelendi.

Zonguldak Emniyet Müdürü Metin Turanlı da virüs hakkında çok duyarlı davranarak her yerde asayiş uygulaması yaptırıyor ve caddede- sokakta 1.5 metre araya riayet etmeyenlere de ağır para cezası uygulatıyor. Bu ceza 3100 lira. Gerçekten böyle kıt bir zamanda böylesine bir cezayı kimse yemek istemez. O halde para da bir yana hepimizin sağlığı için can güvenliği için ve bu ölümcül virüse kurban gitmemek için EVDE KAL uygulamasına hep birlikte riayet etmemiz bir vatandaşlık görevidir bunu asla unutmayalım.

Bu virüsü ortadan kaldıracaksak hep birlikte kaldıracağız. “Biz bize yeteriz” sloganını hatırlayarak EVDE KALMAYA devam edelim. Alacağımız tedbirlerle ve hijyen kurallarına tam riayet ederek “KORANA” belasından Allah’ın izniyle kurtulacağız. Sabırlı olalım evde kalalım diyoruz.

HOŞ GELDİN YA ŞEHRİ RAMAZAN

İslam Âleminin en mübarek ve önemli ayı olan Ramazan-ı Şerif hoş geldi sefa geldi. 24 Nisan Cuma günü ilk gün orucun başlangıcı olarak oruç ibadeti başlayacak. Tabi Korana Virüsle mücadelenin sürdüğü bu günlerde oruç ibadetini yerine getirmenin ne kadar faziletli olduğunu anlatmaya gerek yok. Sağlık problemleri yerinde olup oruç ibadetini yerine getirenlere ne mutlu.

Başkan Necdet Karaveli soruna el attı! Su sorunu çözülüyor! Başkan Necdet Karaveli soruna el attı! Su sorunu çözülüyor!

Diyanet İşleri Başkanlığı yaptığı açıklamada Korana Virüsünün oruçla hiç alakasının olmadığını aksine çok daha sağlıklı olunacağını ve bağışıklık sistemimizin güçlü olacağını ifade etti. Zaten “Oruç tut sağlık bul” sözü de bu anlamda çok önemlidir. Ancak kronik rahatsızlığı bulunanların yaşlıların risk altında olacağından oruç tutmasına imkân tanınmadığı da açıklandı.

Böylesine kritik günlere rastlayan mübarek Ramazan ayında da her akşam kılınan Teravih namazı kılınamayacak, yine vakit namazları da camilerde toplu şekilde kılınamayacak. Yüce Allah’ın Müslümanlara yar ve yardımcı olacağından hiç şüphemiz yoktur. Allah tutanlara kolaylık versin. Ramazan ayının tüm İslam âlemine hayırlara vesile olmasını Rabbimizden niyaz ediyorum. Bu zor günlerin mübarek ayda son bulması için dua edelim. Kalın sağlıcakla…