KGD Bir değerini (ALİ Bahadır’ı) kaybetti

 

Karaelmas Gazeteciler Derneği Danışma Kurulu üyesi değerli gazeteci Ali BAHADIR tedavi görmekte olduğu Bülent Ecevit Üniversitesi hastanesinde hakkın rahmetine kavuştu.

Karaelmas Gazeteciler Derneği’nin üç değerli duayen gazetecilerinden önce Harun Ersoy, ardından Çetin Sezgin ve şimdi de Ali Bahadır aramızdan ayrıldı.

UYANIŞ’LI GÜNLER

Sene 1972-73 Gazetelerim matbaada el dizgisiyle yapılıp hazırlanarak basıldığı çileli günler.

Bahadır’ı tanıdığımda 18 yaşındaydım.

Matbaacılar sokağı olarak bilinen şimdiki Demirciler Çarşısının hemen yanındaki aradan girilen ve Ferah Lokantasının bitişiğinin yanında bulunan dar bir alandaki sokakta derme-çatma binaların altındaki yerlerde Küçük Gazete, Haber Gazetesi, Sabah Gazetesi ve matbu işleri yapan matbaacılar vardı.

İlk olarak o sokaktaki HABER Gazetesi matbaasında işe başlamıştım. Bir süre çalıştıktan sonra rahmetli ALİ Bahadır’ın burada UYANIŞ Gazetesini kurmasıyla ve yapılan teklifle geçiş yaptım. Yani ikinci patronum değerli gazeteci büyüğüm Ali Bahadır’dı.

Çok mücadeleci, sözü geçen, tuttuğunu kopartan, mükemmel bir kalemşor ve “A’dan Z’ye” köşesiyle Zonguldak’ı hoplatan bir yapıya sahipti. Zonguldak’ın gelişmesi, kalkınması adına yaptığı büyük mücadelelere şahit oldum. Yazdığı haber ve yorumlarla büyüdüm, kendimi geliştirdim. Bende çok emeği vardır. Benim de UYANIŞ Gazetesinin hazırlanmasında matbaada ve basımda hizmetlerim çok büyüktür. Ne öğrendiysem burada geliştim ve yetiştim. Hatırladığım kadarıyla rahmetli Bahadır’ın Gazetesinde 8 yıl çalıştım.

Burada matbaacılık ve daha sonra gazetecilik hayatımı anlatmak niyetinde değilim. Sayın Ali Bahadır Karaelmas Gazeteciler Derneğimizin de “Danışma Kurulu” üyesidir. Hastalandığında Osman Sav ile birlikte Üniversitede ziyaretine gitmiş ve o koca çınarın sağlık durumunun iyi olmadığını görmüş ve çok üzülmüştük. O halde iken bile nasihatler vermeye devam etti. Eşi değerli ablamız Güven hanım bir dakika bile olsun yanından ayrılmadı. UYANIŞ Gazetesinde çalıştığımız yıllarda da sıcak kanlı ablalığını hiç eksik etmedi. Ali abimizin iyi ve kötü gününde hep yanında oldu.

İbrahim Yıldız, 11 yıldır hastalıklarla boğuşan kızı için destek istedi! İbrahim Yıldız, 11 yıldır hastalıklarla boğuşan kızı için destek istedi!

Bu koca çınarın ve değerli Duayen gazeteci büyüğümüzün hayata veda etmesine hakka yürümesine çok üzüldük. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.

Karaelmas Gazeteciler Derneği Danışma Kurulu üyemiz olması bizleri ayrıca onurlandırmıştır. Meslektaşlarımız adına üzüntülerimizi ifade ediyorum. Rabbim mekanını cennet eylesin. Onu asla unutmayacağız.