ZONSİAD tarafından Zonguldak geneline gerçekleştirilen 5.000 adet kumanya yardımında ayrımcılık yapılarak Karadeniz Ereğli ilçesine az verildiğine yönelik iftiraların arkasından “HASET” çıktı.

 

ZONSİAD Yönetim Kurulu’nda Ereğli’den yer alan tek yönetici olan Yüksel Balcı “Hayır” işini “Haset”e dönüştürerek Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ı emellerine alet etti.

 

5.000 adetlik kumanya yardımının toplanmasında, ne derneğin Yönetim Kurulu Üyesi, Ereğlili iş insanı Yüksel Balcı ne de Ereğli’de ve gurbette yaşayan Ereğliler herhangi bir destekte bulunulmadığı belirtildi. Zonguldak Sanayici ve İş İnsanları Derneği tarafından gönderilen ilk partide yer alan kumanyaların 50 adedinin Ereğli'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak üzere direkt Yüksel Balcı’ya teslim edildiği, bu kumanyaların dağıtımının bizzat şahsi olarak kendisi tarafından yapıldığı vurgulandı.

 

Şaşırtıcı olanın, gönderilen ilk partide bölgeye ayrılan adedin az bulunulduğuna yönelik herhangi bir tepki verilmeyip, basında bu yardımın bahsi geçmemiş olmasına rağmen ikinci partide böyle bir reaksiyon gösterilip basında ilçeye verilen adedin az olduğunu ifade eden pek çok haberin çıkması olduğu ifade edildi. Bu durum ZONSİAD tarafından gönderilen ilk partide yer alan ve direkt olarak Yüksel Balcı’ya verilen 50 adet kumanyanın dağıtımının dernek adına değil de kendisinin adına yapıldığı düşüncesinin oluşmasına sebebiyet verdi.

 

"ELİMİZE VURSALAR DA BİZ ELİMİZİ UZATMAYA DEVAM EDECEĞİZ."

İmza Gazetesinin sorularını cevaplayan ZONSİAD Başkanı Nejdet Tıskaoğlu, bütün belediye başkanlarını tek tek arayarak detaylı bir liste hazırladıklarını hatırlatıp, “Bizim ilçeler arasında ayrımcılık yapmamız söz konusu değil, 'BİR EL DE SEN UZAT' adını verdiğimiz kampanyamıza gerek yurt içinde gerekse yurt dışında yaşayan hemşehri ve tanıdıklarımızdan destek geldi, kampanyamıza katılanlar bağışta bulunurken yaptıkları yardımların hangi ilçe, belde veya köye verilmesini özellikle belirtmelerine rağmen ne yazık ki Ereğli ilçesine dağıtılmak üzere hiçbir işadamımız destek vermediği gibi Karadeniz Ereğli ilçesinden yönetimimizde bulunan tek işadamı olan Yüksel Balcı’dan herhangi bir destek alamadık, Ereğli’yi Zonguldak’tan ayırmayan, daha önce hayata geçirdiğimiz maske projemizde de Ereğli’ye 800 adet maske gönderen, her türlü ayrımcılığa karşı net ve keskin bir duruş sergileyen derneğimizin özellikle Yüksel Balcı’yı Yönetim Kurulu’nda görevlendirme nedeni kendisinin Zonguldak ve Ereğli arasında köprü olup her iki ilçenin kucaklaşmasını sağlayacak ılımlı bir atmosferin oluşumuna ön ayak olması içindi ancak maalesef bizler böyle bir düşünce içindeyken işlerin bu noktaya gitmesi üzücü olmuştur" dedi.

 

YÜKSEL BALCI’YA VERİLEN 50 KOLİ NEREDE?

ZONSİAD bu kampanyada ilki 1, ikincisi de 4 tırdan oluşan 2 sevkiyatla toplamda 5000 adet kumanya göndermiş, ilk partide yer alan kumanyalardan 50 adedini Ereğli ilçesine yönlendirmiş ve söz konusu kumanyalar direkt olarak Yüksel Balcı’ya teslim edilip dağıtım kendisi tarafından yapıldı. İstanbul’dan yola çıkan ikinci partide Ereğli’ye ayrılan kumanya adedinin az olduğunu belirterek Yüksel Balcı ile sitesinde İmza Gazetesi’ne ve Osman Sav’a iftiralarda bulunan kişinin bu tepkiyi ilk partide vermeyip Ereğli geneline 260 kumanya ayrılan ikinci partide göstermiş olması son derece manidar olmakla birlikte akıllara ilk partide verilen kumanyaların kimin adına dağıtıldığı sorusunu getirmiştir. Biz de Yüksel Balcı ve kendisine yakınlığı ile tanınan gazeteciye soruyoruz; ZONSİAD’ın ilk gönderdiği 1000 adetlik kumanyadan sizlere 50 tane verildiğinde neden sitem etmediniz? 50 koli yardımı ihtiyaç sahiplerine dağıttınız mı? Dağıttıysanız, dağıtımı hangi kurum ve kuruluşlara kimin adıyla gerçekleştirdiniz?

KARADENİZ EREĞLİ’YE 260 ADETLİK KUMANYA YARDIMI

Karadeniz Ereğli’nin sadece Ereğli Belediyesi’nden oluşmadığına dikkat çeken ZONSİAD Başkanı Tıskaoğlu, “İlk partide gönderdiğimiz yardımlardan 50 adetlik kumanyayı Ereğli’ye dağıtılmak üzere Yüksel Balcı’ya teslim ettik, ayrıca ikinci parti yardımda Ereğli Kaymakamlığı’na 75, Ereğli Belediyesi’ne 75, Ormanlı Beldesi’ne 50, Ereğli Şehit Aileleri Derneği’ne de 10 adet kumanya ayırarak belediyenin almadığı 75 kumanyayı da kaymakamlığa teslim ettik, bu vesile ile Karadeniz Ereğli ilçemize toplamda 260 adet yardım paketi gönderilmiş olduk, bunu Ereğlili hiçbir iş insanımızdan destek almamış olmamıza rağmen ayrım yapmamak adına yaptık, imkanımız olduğu müddetçe yine yapacağız” dedi.

Ereğli’de şehide saygısızlık! Seçim bitti, Posbıyık gitmedi! Ereğli’de şehide saygısızlık! Seçim bitti, Posbıyık gitmedi!

 

“SİYASETE MALZEME OLMAM.”

Nejdet Tıskaoğlu, “Ben siyasetin içinde yer alan bir adam değilim, siyasete malzeme olmadım, olmam da, ilçeler arası hiçbir ayrım yapmadım, kimseyi ayırt etmeden bütün belde, ilçe belediyelerine ve sivil toplum kuruluşlarına gücümüz yettiğince yardımda bulunduk. Elimize vursalar da biz elimizi uzatmaya devam edeceğiz” dedi.

İFTİRAYA CEVAP!

Yüksel Balcı ile yakınlığı bilinen, 15 yıl kendisi ile çalışan site sahibinin attığı iftiralar ise akla zarar. Öncelikle ZONSİAD tarafından hazırlanan kumanyaların dernek Başkanı Nejdet Tıskaoğlu tarafından Osman Sav üzerinden KGD üyelerine verilmesi talep edilmiştir. 100 koli KGD Başkan Yardımcısı Gürkay Gündoğan ve yöneticiler tarafından teslim alınarak üye olup olmadığı gözetilmeksizin matbaacı arkadaşlarımıza varana kadar dağıtılmıştır. Bu talebin kendisine ait olduğunu ifade eden ZONSİAD Başkanı Tıskaoğlu, “Allah’ın adını vererek vicdanım son derece rahat bir şekilde Osman Sav Bey’in bizden tek bir koli talebinde bile bulunmadığını, ilk partinin dağıtımına eşlik etmek amacıyla Zonguldak’a geldiğim gün Karaelmas TV’nin canlı yayınına katıldığımda kendisinin bebek arabasıyla çöpten erzak toplayıp günlük gıda ihtiyacını bu şekilde karşılamaya çalışan bir gence topladığı malzemeleri tekrar çöpe attırıp markete götürerek onun için alışveriş yaptığını öğrenmemin ardından bundan dolayı ihtiyaç sahibi insanlara ulaştırması için kendisinden böyle bir talepte bulunduğumu belirtmek istiyorum” dedi.