Korana Virüsünün musallat olması 11 Mart’ta başladı. Bilim Kurulu üyesi Uzmanları Virüsün Mayıs ayının ilk haftasında PİK yapacağını duyurdu ve daha sonraki günlerde ise hızını kaybedip aşağıya doğru ineceğini bildirdi. Çok hızlı bir şekilde yayılarak tüm dünyayı etkisi altına alan ve binlerce insanın ölümüne yol açan ölümcül virüs Türkiye’de de çok ciddi şekilde can almaya devam ediyor.  Zonguldak’ta da hayatını kaybedenlerin sayısında ciddi artışlar var. Sayı giderek artıyor.

Böylesine kritik bir süreci yaşarken Zonguldaklıların tüm uyarılara rağmen bu kadar duyarsız olmaları bilinçli bir toplum olmadığımızın ta kendisidir. Vali Erdoğan Bektaş, Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, Emniyet Müdürü Metin Turanlı ve diğerleri caddelere inip konuya hâkim olmasalardı ve halkı yerinde ikaz etmeselerdi inanın vahim boyutlar artarak devam edecekti. Bu konuda basın olarak bizler de televizyon, internet sitelerimiz ve gazeteler yoluyla Korana Virüsü hakkında yaşanan ve gelişen sıkıntıları sık sık dile getirmemiş olsaydık şimdi çok daha başka şekilde yorumlar ve yazılar yazıyor olacaktık. Gerçekten tüm yetkililerimiz kocaman bir teşekkürü hak ediyor. Elinden geleni yapıyor ancak halkın duyarsızlığı karşısında da şaşırıp kalıyorlar.

YASAK ŞART OLDU

Yaşanan gelişmelere bu pencereden baktığımızda her şeyin güllük gülistanlık gittiğini söyleyemeyiz, tehlike henüz geçmiş değil, eğer sokağa çıkmaya devam edilirse sayının çok hızla artacağı endişeleri var. Bu bakımdan Milletvekilleri de üstüne basa basa sokağa çıkmama yasağının uygulanmasını ısrarla istiyor. Özellikle CHP Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz bunda ısrar ediyor. Böyle bir yasak kısmen uygulansa da 65 yaş ve 65 yaş altı olanların tamamının da belirli bir zaman içerisinde “SOKAĞA ÇIKMAYIN” uygulaması en kısa zamanda başlatılmalıdır.

Daha fazla kayıp yaşamak istemiyorsak ve daha fazla pozitif vakanın olmasını istemiyorsak bu konuda Sayın Vali Erdoğan Bektaş’ın yetkili il Valisi olarak gereğini yapması istenmekte veya başka ciddi bir formül bulması gerekiyor. Özellikle gençlerin bu konunun umurlarında olmadığı gözleniyor. Elbette takdir sayın yetkililerindir. İnşallah bu beladan bir an önce kurtulmak ve normal hayatımıza dönmek hepimizin en büyük dileğidir. Sıktın artık KORANA DEFOL git ülkemizden…

1 YILIN ARDINDAN SELİM ALAN…

31 Mart 2019 günü Zonguldak adına bir dönüm noktası olarak tarihe geçti ve 8 yıllık CHP idaresindeki Zonguldak Belediyesi Ömer Selim Alan’ın aday olduğu AK Parti’ye geçti.

Dr. Selim Alan’a yetki veren Zonguldak halkı ondan çok güzel hizmetler bekliyordu ve bu hizmetleri hayata geçirmesi adına da Selim Başkan halka söz vermişti. “Yürümeyeceğiz koşacağız” demişti.

Öyle de başladı. Kangren haline gelen Zonguldak’ın kötü ve berbat yolları sıfırdan asfaltlandı zaten yazın son günleriydi ve asfalttan sonra da kış kapıya dayandı. Asfalt hizmeti dahi Selim Alan’a çok büyük alkış yaptırdı ve diğer projeler içinde bu yazdan itibaren start verileceği açıklandı. Lavuar alanı, başta olmak üzere Sahil gezi yolu, Millet bahçesi, Kızlar plajı, Dere ıslahı projelerinin başlaması için de gün sayılmaya başladı.

Ancak ne kötü bir talihtir ki hepimiz bu güzel gelişmelerin başlayacağı günü iple çekerken “Korana Virüsü” ülkenin başına musallat olunca hepimiz can derdine düştük. Fakat bu böyle gitmeyecek ve inşallah yaza doğru bu bela tümüyle defolup gidecek. Özlenen güzel Zonguldak da geride kalan 4 yıl içerisinde hayata geçirilecek. Beklentimiz budur.

Bu projelerin ardından da Fevkani Köprüsünün yıkımı gerçekleştirilerek çağdaş, mükemmel bir Zonguldak meydana getirilecek. Hayali bile güzel öyle değil mi?

Böyle bir Zonguldak’ta buluşmak dileğiyle sağlıcakla kalın…

Zonguldaklı taraftar kaydetti! 100 db ulaştı Zonguldaklı taraftar kaydetti! 100 db ulaştı