Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde aracıyla seyir halinde iken ayı ile karşılaşan şahıs, “gel oğlum gel” diye ayıya seslendi. Kulakları havaya diken ayı, kendisini çeken cep telefonuna poz verdikten sonra ormanlık alanda gözden kayboldu.

Sinop’un Türkeli ilçesinden Kastamonu’ya seyir halinde olan Nurullah Kılıç, Kastamonu-Çatalzeytin Karayolu Isırganlık mevkiine geldiği sırada yol kenarında ayı olduğunu fark etti. Aracını durduran Kılıç, cep telefonuyla ayıyı görüntülemeye başladı. Ayıya “gel oğlum gel” şeklinde seslenen Nurallah Kılıç, ayının kulaklarını dikerek kendisine adeta poz vermesi karşısında hayrete düştü.

Ayı, kendisine seslenen Kılıç’a bir süre poz verdikten sonra ormanlık alana girerek gözden kayboldu.
Sinop’un Türkeli ilçesinden Kastamonu’ya gittiğini söyleyen Nurullah Kılıç, Isırganlık mevkiinde yol kenarında ayıyı fark ettiğini söyledi.

Ayının ani bir şekilde ortaya çıkmasıyla şaşırdığını ve hemen cep telefonuyla çekerek bu ilginç anı kaydettiğini belirten Kılıç, “Ayının bana poz vermesi ve ilgi çekici bir şekilde kameraya bakması karşısında şaşırdım. Ayının kameraya bakması ve poz vermesi olayın daha da dikkat çekici hale gelmesine neden oldu. Aslında bu bizlere bir nevi hem ayıların yiyecek bulma zorluğuna dikkat çekerken hem de insanların doğal yaşamla uyum içinde nasıl hareket etmeleri gerektiğini hatırlatıyor. Benim için güzel ve unutulmaz bir an oldu” dedi.
 

Zonguldak ve Kastamonu dahil 5 ilde kamu kurum ve kuruluşlarını zarara uğratanlara operasyon! Zonguldak ve Kastamonu dahil 5 ilde kamu kurum ve kuruluşlarını zarara uğratanlara operasyon!

-İHA-