Kastamonu Üniversitesi'nden Dünya Çapında Sinema Başarıları

Kastamonu Üniversitesi'nde görev yapan Öğretim Görevlisi Dr. Emre Ertürk, yazıp yönettiği belgesel film "Kastamonu Susamsız Simidi" ile Türk kültürünü New York Kısa Film Festivali'nde başarıyla temsil etmişti. Şimdi ise, Ertürk'ün imzasını taşıyan 'Fer' adlı kısa film, birçok ülkedeki film yarışmalarında finallere yükselerek dikkat çekiyor.

Kesik baş cinayetinde tutuklama! Kesik baş cinayetinde tutuklama!

Kastamonu'nun eşsiz doğasında çekilen 'Fer', görüntü yönetmenliğini Okan Yılmaz'ın, ışık sorumluluğunu Samir Şahbazov ve ses yönetimini Ali Bayramov'un üstlendiği bir yapım. Bu filmle Türk kültürü, dünyanın farklı coğrafyalarında tanıtılacak.

Kastamonu Üniversitesi, Türkiye'yi Finallere Taşıyor!

"Kastamonu'nun yöresel özelliklerini ve değerlerini New York'ta tanıtmış olduk"

Dr. Emre Ertürk, yaptığı açıklamada, belgeseli "Kastamonu'nun yöresel özelliklerini ve değerlerini New York'ta tanıtmış olduk" diyerek, projelerine sürekli yenilerini eklemeyi hedeflediğini ifade etti. Ertürk, sinema alanında eğitim almak isteyen gençlere de, ellerindeki imkanlarla sevebilecekleri, inandıkları işlere adım atmalarını önerdi.

Gelecek projeler için büyük bir motivasyon kaynağı olduğunu belirten Ertürk, "Kastamonu özelinde üniversitemizin adını duyurabileceğimiz birçok iş için heyecanlıyız ve çalışmaya devam edeceğiz" dedi. Kastamonu'nun doğası ve kültürü, Ertürk'ün filmleri aracılığıyla dünya sahnesinde kendine yer bulmaya devam ediyor.

Kastamonu Üniversitesi, Türkiye'yi Finallere Taşıyor! (1)

HABER MERKEZİ