Hamsinin gelecek nesillere taşınabilmesi için tutulması gereken hamsinin ölçüsü verildi.

15 Nisan tarihi itibariyle gırgır ve trol yöntemi ile ara verilen av sezonu 1 Eylül itibariyle yurdumuzun tüm denizlerinde yeniden başladı.

Bu kapsama Bartınlı balıkçılar da denize açılırken Tarım ve Orman İl Müdürü Yasin Önder’den balıkçılara ve tüketicilere balık boyu konusunda uyarı geldi. İl Müdürü Önder, su ürünlerinin varlığının devamı için bilimsel kurallara dayanılarak sınırlandırılan balık boylarını açıklayarak vatandaşlara çağrıda bulundu.

Kadın cesedinin kimliği belli oldu! Kadın cesedinin kimliği belli oldu!

ANA HEDEF BOL VE UCUZ BALIK!

Önder, “Devletimizin su ürünleri politikalarının ana hedefi, halkımıza bol ve ucuz balık sağlamak olduğu kadar, deniz, göl, baraj ve nehirlerdeki su ürünleri ve balık kaynaklarını koruyarak, sürdürülebilir avcılık yöntemlerinin geliştirilmesini sağlamaktır. Unutulmamalıdır ki; doğal kaynaklar sonsuz değildir. Bu kaynaklar, gelecek nesillere aktaracağımız bir emanettir. Bu nedenle, koruma ve kullanma dengesini mutlaka gözetmek zorundayız. Su ürünlerinin varlığının devamı için bilimsel kurallara dayanılarak sınırlandırılan balık boylarının; hamsi balığı için 9 cm, sardalya 11, istavrit, barbunya mezgit balığı için 13 cm, lüfer 18 cm,  palamut 25 cm. vb. olması gerekmektedir.” dedi.