9 Şubat akşamı saat 21.00 civarında, Karadeniz kıyısında bulunan birçok şehirde patlama seslerini andıran sesler duyuldu.

Whatsapp Image 2024 03 26 At 4.26.57 Pm

Belirsizlik Devam Ediyor

Olayın ardından yetkililerden net bir açıklama gelmezken, sesin kaynağı ve nedeni hala belirsizliğini koruyor. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, bu olayın ardından ilgili bakanlıklara sesin kaynağının ne olduğunu ve nedeninin tespit edilememesinde güvenlik zaafının olup olmadığını sordu.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan Açıklama

İçişleri Bakanlığı'nın henüz cevap vermediği önergeye, Milli Savunma Bakanlığı yanıt verdi. Bakanlık tarafından verilen 21 Mart 2024 tarihli yanıta göre, Karadeniz'de su üstü unsurları, deniz karakol uçakları, helikopterler, insansız hava araçları ve sahil güvenlik radarları ile keşif gözetme faaliyetleri kesintisiz olarak devam ediyor.

MHP Eski İlçe Başkanı Serhat Sözer son yolculuğuna uğurlandı! MHP Eski İlçe Başkanı Serhat Sözer son yolculuğuna uğurlandı!

Gizem Devam Ediyor

Ancak, bakanlık tarafından yapılan açıklamada, önergede belirtilen tarih ve bölgede bir yüzer mayının tespit edilmediği vurgulanırken, patlamanın gizeminin hala çözülemediği ortaya çıktı. 

HABER MERKEZİ 

Zonguldak Haberleri