Önümüzdeki aylarda ülke genelinde sıcaklıkların genellikle mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini belirten Şahbaz, ancak bazı dönemlerde soğuk hava dalgalarının da yaşanabileceğini vurguladı.

Mart ve Nisan aylarında sıcaklıkların genelde normallerin biraz üzerinde olacağını ifade eden Şahbaz, özellikle Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde sıcaklıkların normallerin 1 ila 2 derece üzerinde seyredeceğini belirtti. Mayıs ayında ise genelde sıcaklıkların normallerde seyredeceğini ancak Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'da bir miktar artış olabileceğini tahmin etti.

AYNUR ablanın meşhur manda yoğurdu! AYNUR ablanın meşhur manda yoğurdu!

Bahar aylarında yağışların genelde normallerde seyredeceğini belirten Şahbaz, ancak Karadeniz Bölgesi'nde sahil kesimlerinde bir miktar artış olabileceği uyarısında bulundu. Sıcaklıkların artmasıyla sel, kuvvetli yağışlar ve su baskınları gibi olayların da artabileceği konusunda da dikkat çekti.

Günlük hava durumu tahminine göre ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu hava beklenirken, bazı bölgelerde yağmur ve sağanak yağışlar görüleceği tahmin ediliyor. Özellikle Antalya'nın doğusu ve Mersin'in batı ilçelerinde kuvvetli yağışlar bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis ile birlikte buzlanma ve don olayları yaşanabilir. Ayrıca, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunduğu uyarısında bulunuldu. Hava sıcaklıklarının genellikle mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği belirtildi.