Türkiye Gazetesi 54 yaşında... Türkiye Gazetesi 54 yaşında...

Bugün itibariyle yürürlüğe giren Ticaret Bakanlığı düzenlemesi, kafe ve restoran müşterilerine daha şeffaf bir hizmet sunma amacı güdüyor. Yiyecek ve içecek hizmeti sunan işletmeler, artık tarife ve fiyat listelerini görünür şekilde müşterilere sunmak zorunda.

Yönetmeliğe göre, işletmelerin tarife ve fiyat listelerine ilişkin belgeleri, levhaları, panoları ve benzeri içerikleri, hizmetin verildiği yerde açıkça görülebilecek bir şekilde konulacak. Lokantalar, restoranlar, kafeler, pastaneler ve benzeri işletmeler, bu belgeleri iş yerlerinin giriş kapısının önüne ve hizmet sunulan masaların üstüne yerleştirmekle yükümlü.

Bu düzenlemeyle birlikte, müşterilerin fiyatlar konusundaki şeffaflığı artırılması hedefleniyor. İşletmeciler, düzenlemeye hızla uyum sağlarken, çoğu işletme fiyat listelerini kapı girişlerine asmakla kalmayıp, aynı zamanda cam vitrinlere de yerleştirerek müşterilere kolaylık sağlıyor.

Birçok işletmeci ve müşteri, yeni düzenlemeyi memnuniyetle karşıladıklarını ifade ettiler. Yapılan açıklamalarda, şeffaf fiyatlandırmanın müşteri güvenini artıracağı ve işletmeler arasındaki rekabetin daha adil bir zeminde gerçekleşeceği belirtildi