Zonguldak'ta yeni yapılanmalara başlanıyor. Önce Fevkani Köprüsü'nün yıkım kararından sonra sıra Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin taşınması konusuna gelindi. Yıllardır taşınması söz konusu olan hastane için ne yapılacağı merak ediliyor. 

Zonguldaklı gurbetçilerden çağrı! Müslüman çocuklarımıza bir fişleme projesi mi? Zonguldaklı gurbetçilerden çağrı! Müslüman çocuklarımıza bir fişleme projesi mi?

Gerek engebeli yolu gerek uzak oluşundan dolayı hastaneye ulaşım zorluğu yaşandığından hastanenin yerini değişmesi gündeme geldi. Kadın Doğum Hastanesi'ne ulaştırılmaya çalışılan kadın hastaların uzaklıktan dolayı tedavilerine geç başlanıyor. Ayrıca sağlıksız koşulları ve kış aylarında ulaşımın daha kötü hale gelmesi, hastanenin konumu yüzünden hastanenin taşınması iddia ediliyor. 

Bu yaşanan durumlardan dolayı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin yıllardır taşınacağı konuşluyordu. Hastanenin Atatürk Devlet Hastanesi'nin yanındaki eski binaya taşınması söz konusu oldu. 

Deniz kumuyla yapıldığı ve çok eski olduğu için sağlam olmadığı düşünülen Atatürk Devlet Hastanesi’nin eski binasının sağlam çıkması üzerine yıkılmayıp restore edilerek Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi veya Göğüs Hastalıkları Hastanesi için tahsis edilmesi projesi öne çıktı.

Zonguldak'taki değişim sürecinden hastaneler de etkilenecek mi merak konusu oldu.