Memiş, yakın bir zamanda gram altın üretiminin yasaklanacağını öne sürerek gündemde ön plana çıktı. Altın işlemleriyle ilgili geçtiğimiz yıl alınan kısıtlama kararlarının bu yıl da devam edeceğini söyleyen Memiş, 2023'te çeyrek ve yarım gram altın üretiminin durdurulacağını, 2024 yılında ise 22 ayarlık gram altınlarla devam edileceğini belirtti.

Rekor seviyede arttı! %8,8'lik büyüme kaydedildi Rekor seviyede arttı! %8,8'lik büyüme kaydedildi

Memiş, söz konusu kararın yanlış olduğunu vurgulayarak yetkililerin bu karardan vazgeçmesi gerektiğini ifade etti. Altın piyasası uzmanı, bu tür kısıtlamaların birikim alışkanlıklarını değiştirebileceğine ve düşük bütçeli kişileri etkileyebileceğine dikkat çekti. Gram altın alarak biriken kişilerin piyasada dolaşan gram altınlara erişimini kaybetmeleri durumunda, vatandaşların birikim için paralarını tekrar piyasaya süreceklerini dile getiren uzman, bu durumun enflasyonu tetikleyebileceğini vurguladı.

Özellikle düşük bütçeli kişiler için önemli bir yatırım aracı olan gram altın için ekonomi yönetiminin vatandaşlara destek vermesi gerektiğini ifade eden Memiş, yasaklamanın sadece "22 ayarlık" gram altınlar için geçerli olacağını belirterek, ilerleyen dönemlerde bu sınırlamanın 24 ayar için de getirilebileceğine dikkat çekti. Memiş, "Kararın yayınlanmasıyla birlikte, elinde altın bulunan vatandaşlar bu altınları satabilecek olsa da, bazı kuyumcular, 22 ayarlık gram altınları kabul etmeyecek ve piyasada yaşanan satış talebi düşecektir" dedi.

HABER MERKEZİ

Ekonomi Haberleri