2 Ağustos 2013 yılında yapımına start verilen Zonguldak Mithatpaşa Tünelinde karşı taraftan ışık göründü ve 3 Eylül 2020 Perşembe günü saat 15.00 itibariyle protokolün geniş katılımıyla tünelin karşı tarafına geçildi.

 

PROTOKOL TAM KADRO GELDİ

Mithatpaşa Tüneli İkinci Makas girişindeki  “Işık görüldü”   programına Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Tütkmen, Hamdi Uçar ve Ahmet Çolakoğlu, Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Garnizon Komutanı Albay Gönen Süslü, Rektör Mustafa Çufalı, AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, AK Parti il Başkan Yardımcısı ve yatırımlardan Sorumlu Muammer Avcı, Merkez İlçe Başkanı Mükerrem Ayçiçek, partililer ve vatandaşlar katıldı.

 

 

VALİ TUTULMAZ “IŞIK GÖRÜLDÜ MUTLUYUZ”

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, “Bu tünel hem trafiğin kolaylaştırılması açısından hem de il ve ilçe bağlantısı açısından çok önemlidir. Filyos vadisine kadar uzayacak olan bu yolun önemli bir bölümünü bugün açmış oluyoruz. Bunun için çok mutluyuz ve ışık görüldü demek yüzde 80’lik bir orana geldik anlamına gelir. Geri kalan yüzde 20’lik dilimi en kısa zamanda tamamlanacaktır.” İfadesinde bulundu.

 

BOĞAZIMIZA DOLANAN URGAN ÇÖZÜLDÜ

Burada yapılan konuşmalardan ziyade yılların kanayan yarası bu tünellerin hizmete açılması demek Zonguldak’ın keşmekeş halindeki trafiğinin rahatlaması demektir. Bu tünelin hizmete girmesi demek yıllarca Zonguldak’ın ana caddesinden geçmekte olan yüzlerce kamyonun çirkin görüntüsünden kurtulmak demektir. Bu tünelin açılması demek medeniyetin Karaelmas diyarına bir adım atması demektir. Kısaca bu tünelin hizmete girmesi demek boğazımıza dolanan urganın çözülmesi ve rahat nefes almamız demektir.

Bu tünelin yapımında öncülük eden ve 40 bin imza toplayan başta Zonguldak Platformunda görev yapan arkadaşlarımız ve değerli meslektaşım Osman Sav başta olmak üzere basınımızın her kesimine ve emeği geçen herkese buradan şükranlarımızı sunuyoruz. Mithatpaşa Tünelinin tamamı yıl sonuna kadar halledilmek suretiyle Kilimli’ye kadar devam edecek ve buradan da belirlenen proje dahilinde Filyos’a kadar sürecek. Başta Devletimizden ve bir damla olsun katkı sağlayanlardan ALLAH razı olsun diyorum…

Kozlu sahilinde taciz! Ekipler harekete geçti Kozlu sahilinde taciz! Ekipler harekete geçti

Yıllar sonra Zonguldak’ta çok büyük bir projenin hizmete girmesinden dolayı burada yaşayan vatandaşlar olarak inanın çok mutluyuz. Böyle hizmetlere ne kadar da açmışız meğer. Medeniyete açılan kapı olarak değerlendirdiğimiz tünellerle Zonguldak’tan başka diyarlara çok daha rahat ve güvenle gitmenin zevkini yaşayacağız, tıpkı diğer tünellerden geçtiğimiz gibi.

Daha bu projenin bitmesine yüzde 20 gibi yapılması gereken zorlu yollar var, ama bu hızla diğer kalan bölümlerin da hizmete açılmasına birlikte göreceğiz ve Zonguldak’tan-Filyos Vadisine 5-10 dakika içinde ulaşmanın mutluluğunu yaşayacağız.

Hadi bakalım inşallah diyelim.

 

https://www.imzagazetesi.com.tr/yazar-Isik-goruldu-bogazimiza-dolanan-urgan-cozuldu-301.html