İşyerlerindeki çalışma ortamlarında çalışanların sağlık durumlarını ve güvenliklerini riske atan etkenler olabilmektedir. Çalışan güvenliğini riske atan etkenleri belirleyip daha sonrasından bu etkenlerin ortadan kaldırılması için çözüm üreten meslek grubuna güvenliği uzmanı denilmektedir.

İş güvenliği uzmanı, işyerlerinde güvenlik, sağlık ve çevre ile ilgili kurallara uygunluk bakımından denetlemeler gerçekleştirir. Bunun yanı sıra çalışanların da kendi sağlık ve güvenliklerini koruyabilmeleri için, iş güvenliği uzmanları çalışanlara detaylı bir eğitim de vermektedirler. Çalışma alanlarının da zarar görmemesi için, işyerlerindeki kimyasal tehlikelere karşı denetlemeler yapan iş güvenliği uzmanı hizmeti hem işyerini hem de çalışanların sağlığını da korumuş olur.

İşyerleri ve işyeri ekipmanları için belirlenen bir mevzuat bulunmaktadır ve iş güvenliği uzmanları da bu mevzuata bağlı olarak hareket etmektedirler. İşyerlerinde gerekli standartların oluşup oluşmadığını kontrol edilmesinin ardından, uyarılara uyulmadığı taktirde rapor da hazırlanabilmektedir.

 

İş Güvenliği Uzmanı Hizmeti ile Hangi Tehlikelere Önlem Alınmaktadır?

İşyerlerinde oluşabilecek tehlikelerin önüne geçebilmek amacı ile çalışmalar yürüten iş güvenliği uzmanlarının üzerine düşen sorumluluklar oldukça fazladır. Pek çok insanın hayatı konusunda denetlemeler yapan insanların odak noktası her zaman insan sağlığı olmalıdır. İşyerlerinde insan sağlığını hiçe sayan etkenleri barındıran ve yapılan uyarılara rağmen bu konuda bir çözüm yolu aramayan işyerlerine oldukça büyük ceza yaptırımları da uygulanmaktadır. İş güvenliği uzmanı hizmeti sayesinde bu alanda yapılan denetlemeler oldukça sıkı olup işyerlerinin en iyi şekilde bu denetlemelere uyması sağlanmaktadır.

İşyerlerinde risk grubuna bağlı bir sınıflandırma yapılmaktadır ve yüksek riskli işyerlerinde kullanılan malzemelerde zehirleyici maddeler de bulunabilmektedir. Gerek temas yoluyla gerek ise hava yoluyla insana nüfus eden bu zehirleyici maddelerin belirlenmesi, analizlerin yapılması ve önlemlerin alınması için de iş güvenliği uzmanlarının büyük çabaları olduğunu belirtmekte fayda bulunmaktadır.

İşyerlerinde herhangi bir acil durumda çalışanların atmaları gereken adımları ve almaları gereken acil önlemleri en iyi şekilde bilmeleri bu durumdan en az hasar ile kurtulmalarına yarar. Bu sebepten dolayı da işyerindeki çalışanlara acil durumlarda yapılacakların eğitimlerini veren yine iş güvenliği uzmanı hizmeti olmaktadır.

 

Kevol Midi Kızları, Bartın ile mücadeleye hazır! Kevol Midi Kızları, Bartın ile mücadeleye hazır!

İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitimi Veren Firmalar ile İletişim Nasıl Sağlanır?

İş güvenliği uzmanı olabilmek için bakanlığın vermiş olduğu iş güvenliği uzmanlığı belgesine sahip olmak gerekmektedir. Bu belgeyi alabilmek için, insanları uzun bir yol bekleyecektir ancak bu konuda onlara yardımcı olan OSGB’ler sayesinde işlemler çok daha kolay bir hale gelebilir. Öncelikle, iş güvenliği uzmanı olmak isteyenlerin mimarlık, mühendislik gibi fakültelerden mezun olmaları gerekmektedir. Daha sonrasında ise OSGB’ler tarafından verilen iş güvenliği uzmanlığı eğitimi olmadan istenilen belgeyi almak mümkün olmamaktadır. Bu neden dolayı iş güvenliği uzmanlığı eğitimi alarak bu mesleğe adım atmak isteyen insanlar https://www.yontemakademi.com.tr/is-guvenligi-uzmanligi-egitimi internet sitesini de sık sık ziyaret etmektedirler.