Yeterli gelmeyen maaşlarına tepki gösteren vekil imamlar, belirsiz istihdam koşulları ve gelecek planlaması yapamama gibi sorunlar yaşıyor. Kadro bekleyenlerle aynı zorlukları yaşayan ve  ortak zorlukları olan vekil imamlar tepki gösterdi ve çağrıda bulundular. 

Vekil imamlar tüm kadro isteyen imamların aynı durumdan muzdarip olduğunu belirtti. Bu konuda yaşanan mağduriyetlerin çözüme kavuşturulması için vekil imamlar çeşitli adımlar atılmasını talep ediyor.

"MAAŞLARI DÜŞÜK DİYE YUVALARI BOZULUYOR"

Şırnak'tan acı haber. Zırhlı araç devrildi... 2 asker şehit oldu! Şırnak'tan acı haber. Zırhlı araç devrildi... 2 asker şehit oldu!

"Vekil imam olarak çok mağduruz. Yaklaşık seksen bir ilde bin beş yüz kişi aynı sorunu yaşıyoruz. Asgari ücret 11.500 biz ise 8500-9000 TL civarında maaş alıyoruz. Vekil olduğumuz ve asıl da olmadığımız için, yani bir ayağımız dışarda kalıyor. İçimizde evli barklı, evi kira olan hocalar var. Aylık maaşlarını yetiştiremiyorlar. Bazı hocalarımızın sırf maaşları düşük diye yuvaları bozuluyor. Ayrıca evlenecek genç kardeşlerimiz var. Kadrosu olmadığı için para biriktiremediği ve evlenmek hayal oluyor. Dolayısıyla kadrolu gibi sürekli görevimiz olmadığı için maalesef gelecek ile alakalı plan yapamıyoruz." diyen vekil imamlar tepkilerini dile getirdi.

Vekil imamlar hayatlarını idame ettirmekte zorlanıyor ve yetkililerden  kadro talep ediyorlar.

Aybüke Ünal