Kış sezonunun yaklaşmasıyla birlikte, Ilgaz Dağı Milli Parkı içerisindeki kayak merkezlerinde olası acil durumları önlemek amacıyla JAK timi stratejik bir hazırlık başlattı.

 Ilgaz Dağı'nda kurtarma operasyonu! (1)

TELEFERİKTEN KURTARMA TATBİKAT

I Teleferik hatlarında meydana gelebilecek arıza durumlarında vatandaşların güvenli bir şekilde kurtarılması için gerçekleştirilen tatbikat, JAK timinin hünerlerini sergilediği etkileyici bir senaryoya dayanıyor.

 2 bin 330 metre yükseklikteki Ilgaz Dağı'nda, teleferikte mahsur kalan iki kişiyi kurtarma senaryosu üzerine yapılan tatbikatta, JAK timi telesiyej tellerine tırmanarak yüksek riskli manevralar gerçekleştirdi.

Kastamonu'da bir taksici daha yaralandı! Kastamonu'da bir taksici daha yaralandı!

 Ilgaz Dağı'nda kurtarma operasyonu! (4)

JAK TİMİ MAHSUR KALANLARIN YANINDA

JAK timi tarafından mahsur kalan iki kişi, yapılan başarılı müdahalenin ardından emniyetli bir şekilde teleferikten indirildi.

Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı'nın Ilgaz Dağı'ndaki kayak merkezlerinde gerçekleştirdiği bu kurtarma tatbikatı, ekiplerin acil durum müdahale yeteneklerini test etmelerine ve olası olaylara karşı hazırlıklı olmalarına katkı sağlıyor. Bu tür tatbikatlar, kış sezonu öncesinde hem vatandaşların güvenliğini sağlamak adına hem de ekiplerin profesyonelliklerini artırmak amacıyla düzenlenmektedir.

 Ilgaz Dağı'nda kurtarma operasyonu! (3)

HABER MERKEZİ