"Orman benim" kampanyasıyla orman temizliği... "Orman benim" kampanyasıyla orman temizliği...

Memur Sen Zonguldak İl Başkanlığı madenci anıtında zamlarına tepki göstermek için eylem yaptı. 

Madenci anıtında gerçekleştirilen eyleme Memur Sen İl Başkanı Kamuran Aşkar, Sağlık Sen İl Başkanı Mehmet Alikarave sendikalar katıldı. 

Topluluk adına konuşan Memur Sen İl Baskani Kamuran Aşkar, "Kimse memurun hakkıyla, emekçinin hakkıyla alay etmeye kalkışmasın" dedi. 

Aşkar, yaptığı açıklamada şu şekilde; " Kıymetli kamu görevlileri aklıyla, fikriyle, emeğiyle bu ülkenin yükselmesi için ter akıtan milletine hizmet için alın teri döken kamu görevlisi ve emeklisi kardeşlerim sorumluluğumuzun bilinciyle, emeğimizin hakkını savunmak sesimizi duyurmak için bugün burada olduğu gibi 81 ilimizde meydanlardayız. Memur Sen ve on bin yetkili sendikamızla yedinci dönem toplu sözleşmesinde masaya sunduğumuz gerçekçi tekliflerimize karşı kamu işvereninin yetersiz tekliflerine haykırmak için haklıyız, güçlüyüz demek için. 81 ille beraber Zonguldak'ta meydanlardayız. 81 ilden sesimizi yükseltmek üzere bugün buradayız.  Bir kez daha tekrarlamak için sesleniyoruz. Biz iki yıldır toplu sözleşme masasının toplanmasını masanın dışında yapılan eksik ve yanlış düzenlemelerinin bozulan gelir adabiyetinin düzelmesini, masanın dışında yapılan her türlü Adaleti boşluğunu haykırmak için buradayız. Maalesef kamu işvereni bizim beklentimizi ve tekliflerimizin haklılığını hala anlayabilmiş değil. Kamu işverenin ilk tepkisini iki puan artırarak yüzde 25 çıkarmıştır. Bu ne demektir? Sorunlarınız çözülmesin baskısı hala devam etsin. Maaş artışlarınız enflasyonun farkıyla belirlensin demektir. Teklif bu haliyle Merkez Bankası'nın 2024ten enflasyon tahmininin sekiz puan gerisinde iki bin yirmi beş enflasyon tahmininin ise 4 puan altında kalmıştı Dolayısıyla hakkaniyetle de hakla, adaletle de uyuşmamaktadır. Susma. Değerli arkadaşlar şimdi kısa bir ifadeyle durumu özetlemek istiyorum. Kamu işvereni diyor ki 2023 yılında enflasyon yüzde 58 çıkacak. Kamu görevlisi Yüzde 25 enflasyon farkı alacak. Peki iki bin yirmi dört yılı için beklenti olan yüzde 33 oranına ilişkin neden anlaşılır bir cümle kurulmuyor? Neden teklif hala beklentinin yakınına bile ulaşmıyor? Bu durum kamu işvereninin kendisiyle çelişmesidir. Kendi ifadesiyle ters düşmesi memurun hakkıyla alay etmesidir. Buradan söylüyoruz. Kimse memurun hakkıyla, emekçinin hakkıyla alay etmeye kalkışmasın" dedi.