Zonguldak, Bartın ve Karabük halkıyla, iş dünyasıyla havaalanı sorununun çözülmesini beklerken ve bölgeye yatırım yapacak firmaların ilk sorduğu, istediği havaalanıyken Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) sorunu çözmek yerine icraat yerine seyrediyor!

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA)'nın 27 Ocak Pazartesi günkü Karabük KARDEMİR'deki toplantısında Zonguldak Havalimanıyla ilgili konu hiç gündeme bile gelmedi. Yaklaşık 2 sene önce Elif Acar'ın BAKKA Genel Sekreterliğinde gündeme alınan pistin iyileştirilmesine destek konusunda arpa boyu yol alınamazken bölge halkı, iş dünyası ve bölgeye yatırım için çekilmeye çalışılan firmalar havaalanının sorunlarının giderilmesini bekliyor.

Asli görevi yatırımcıyı bölgeye çekmek ve bölgede yatırım yapanların önünü açmak olan BAKKA, hava alanı hariç bir çok şeye ödenek buluyor. Yurt dışı gezilerinde BAKKA üyelerinin hanımlarının bile masraflarını karşılamaya bütçe bulan BAKKA, bölgenin en önemli sorunu ve beklentisi olan Zonguldak Havalimanının pistinin sorununu çözmeye ödenek bulamıyor. 

Geleneksel bahar bayramı Hıdırellez ZBEÜ'de renkli kutlamalarla karşılandı! Geleneksel bahar bayramı Hıdırellez ZBEÜ'de renkli kutlamalarla karşılandı!

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) eski Genel Sekteri Elif Acar'ın "Bölgeye getirmeye çalıştığımız firmaların ilk sorduğu şey; havaalanınız var mı!" itirafına rağmen bölgeyi kalkındıracak hava alanı konusunda duyarsız kalınması tepkilere neden oluyor.