Bayram ettiler! Yoğunluk sürüyor Bayram ettiler! Yoğunluk sürüyor

Demokrat Parti eski il başkanı Turgut Hamzaçebi, 31 Mart 2024 seçimleri sonrasında değerlendirmelerde bulundu. Seçimin sonucunu etkileyen en önemli nedenin ekonomik taleplerin dikkate alınmayışı ve özellikle emekliyi küçük düşürecek yaklaşımların olduğunu şu açıklamaya ifade etti;

 "Değerli arkadaşlarım,

Uzun yıllar siyaset yapan bir kişi olarak son yapılan yerel seçim neticelerini, topluma yansıyan yönleri ile değerlendirmek isterim.
Yerel seçim neticeleri hem ülkemizde hem de ilimizde tahmin edilenlerden çok farklı bir şekilde neticelendi. Ne ana muhalefet nede iktidar partileri böyle bir netice beklemiyorlardı. Birileri üzüntüde ŞOK yaşadı, birileri de sevinçte ŞOK yaşadı.
Bence seçim sonuçlarını etkileyen en önemli neden, emeklinin ekonomik taleplerinin dikkate alınmayışı ve özellikle emekliyi küçük düşürecek yaklaşımlar olmuştur.
Üstüne üstlük yediden yetmişe her ürüne zam üstüne zam yapan ve iktidarca yeterince denetlenmeyen marketler de çok etkili olmuştur. Bunlara ilave, parti teşkilatlarının özellikle iktidar kanadının masa başında siyaset yapmaları, halka inmeyişleri, sokak görüntüleri ile durumu idare etmeleri, yöneticilerin haddi aşan pervasızlıkları ve çok göze batan yaşantıları da etkili olmuştur.
Mevcut yerel yöneticilerinin çevresini saran menfaat guruplarının sınır tanımayan ve rahatsız edici rantçı istekleri de önemli nedenler arasındadır. Çünkü bu menfaat gurupları doyumsuzdur ve çok kolay adam satabilirler.
“Bize oy verirseniz hizmet gelir, yoksa hizmet falan gelmez” yaklaşımı ters tepki yapmış, toplumda karşılığını bulmamıştır. Seçmenin aradığı herkese eşit yaklaşım anlayışı olmuştur.
İktidar mensupları devletin bütün imkânları ile seçim sathında olmuşlardır. Eşit şartları olmayan bir seçim yaşanmıştır. Halk her zaman olduğu gibi kendine düşen görevi yapmış, ezilenin, yok sayılanın, hakir görülenin, hakkı engellenenin hakkını sandık başında vermiştir. 
Aslında muhalefetin başarısı yalnızca kendisine ait değildir. Bunda iktidar partilerinin katkısı göz ardı edilmemelidir. Daha bir yılı dolmamış olan genel seçimlerde iktidarın meydanlarda söylediği, mülakat kalkacak, faizler düşecek, enflasyon inecek, liyakat ön plana alınacak gibi sözlerin hiçbiri tutulmamıştır. 
Kısaca;
Kibir, gurur, tepeden bakma, hor görme, ötekileştirme ve boş vaatler kaybetmiş; tevazu, alçak gönüllülük ve birleştiricilik kazanmıştır.