Kozlu Su Ürünleri Koperatifi Başkanı Ergün Kayhan,15 Ekim’den sonra ana balığın yakalanmasıyla birlikte hamsi ve palamutun vatandaşa ucuza satılacağını açıkladı.

Kozlu Su Ürünleri Koperatifi Başkanı Ergün Kayhan, 10 gün önce başlayan av sezonunu değerlendirdi.

İş adamları Best Of Zonguldak'ta! İş adamları Best Of Zonguldak'ta!

Kozlu Su Ürünleri Koperatifi Başkanı Ergün Kayhan, şuanda yakalanan hamsi ve palamutun yem balığı olduğunu söyleyerek,  15 Ekim’den sonra ana balığın yakalanacağını ve halka fiyat olarak yansıması olacağını açıkladı. 

Başkan Kayhan açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“2023-2024 sezonunda kıyı balıkçılığı açısından zayıftı. Kıyı balıkçılığı açısından palamutçuluk başladı. Endüstriyel balıkçılık açısından da  hamsi var. Hamsi yakalandı ama yeterli düzeyde değil. 3 gündür balıkçılarımız çok güzel palamut yakalıyor. Akşamları çıkan balıkçılarımız 150 kasa palamut yakalıyorlar. Bir haftadır poyraz rüzgarı var. Maalesef balığın havalanmasına engel oluyor. Daha sonra havalar güzel olacak. Halkımız kıyı balıkçılarımız palamutu yakaladığı sürece ucuza yiyecekler. Ucuz derken 50-100 TL arası. Hamsi erken başladı erken bitmesini istemiyoruz. Ekim ayında daha lezzetli ve daha gelişmiş göreceğiz. Kıyı balıkçılarımız bir kaç gündür havalardan memnunlar. En azından palamut yakalamaya başladılar. Halkımıza yansıması için endüstriyel olarak yakalanması gerek. Esas hamsinin zamanı Ekim 15. Ekim 15’den sonra palamut olur. Hamsi erken yaptı. Daha ana balık yakalanmadı. Yakalanan yem balığı. Daha ana balık yakalanınca halkımız hamsiyi de palamutu da daha ucuz yiyecek. Önümüzdeki Ekim ayın da kestana karası fırtınasından sonra balık daha da bol olacak. Umudumuz hamsi ve çinekop”dedi

Emre Can Bayram