Denizlerde av yasağının bitmesiyle denize açılan balıkçıların yüzü hamsiyle güldü. Dört buçuk ay süren av yasağı ardından denize bırakılan ilk ağlar balıkla doldu. Balıkçıların avdan dönüşüyle Gürpınar Balık Hali’nde hareketlilik yaşandı. Kasalara alınan balıklar mezat usulü satışa çıkarıldı.

Balıkçılar ilk avda daha çok İstavrit ve Hamsi’nin yakalandığını söylerken havaların soğumasıyla diğer balıklarında çoğalacağını söyledi. Hamsinin 15 kiloluk kasası ise 2 bin 500 liradan alıcı buldu.

Palamut ise halde tek tük görüldü. Fiyatların önümüzdeki günlerde balık bollaşınca düşmesi bekleniyor.

PALAMUT ÇİFTİ 250 TL

Gürpınar’a çok az getirilen palamutun 450-500 gramlık çiftinin 250 TL’den satıldığı belirtildi. Hale ilk balıkların Ege ve Marmara’dan geldiği, Karadeniz’den de önümüzdeki günlerde palamut gelmesinin beklendiği ifade edildi.

Zonguldak, Trabzon, Rize, Artvin, Giresun, Düzce dahil 20 CHP il başkanından çay üreticisine destek ortak açıklama! Zonguldak, Trabzon, Rize, Artvin, Giresun, Düzce dahil 20 CHP il başkanından çay üreticisine destek ortak açıklama!

Halden çıkan balık dün tezgahlarda 150 TL’den yerini aldı. Üsküdar’daki balıkçılar yeni sezondan umutlu olduklarını satışların da iyi gittiğini söyledi. Kadıköy’deki balıkçılar da satışlardan memnunluklarını dile getirirken, balıkçılar çarşısındaki kalabalık da dikkat çekti.

YARIM KİLO KIYMA PARASI

Bu yıl tezgahlara 150 TL’den çıkan hamsi, kıyma ile karşılaştırıldığında pahalı kaldı. Bu yıl bir kilo kıyma parasına iki kilo hamsi alınabilirken geçen yıl 139 liraya satılan bir kilo kıyma ile kilosu ortalama 40 lira olan hamsiden dört kilo alınabiliyordu.