Hepimiz hayatımız boyunca çoğu kez grip olmuşuzdur, gerek hafif olarak veya gerekse şiddetli şekilde yorgan döşek yatar 3-4 gün ilaç tedavisi ve istirahat sonrası atlatırdık. Sonuçta tıptaki adı GRİP’ti. Daha sonraları bu grip benzeri hastalıklar hayatımıza “Kuş Gribi, Domuz Gribi” gibi değişik adlarıyla girdi fakat şimdiki “Korana Virüs” gibi ölümcül bir virüs olarak insanlığın başına bela olmadı.

Bu konuda değişik senaryolar ortaya atılıp küresel güçlerin bir oyunu olarak insanlığın başına bela edildi görüşü ağırlıkta olsa da bu virüsü yayan büyük oyuncuların kazdıkları kuyuya düşüp inim inim inlediklerini izliyoruz. Başta ABD olmak üzere Avrupa Birliği ve Çin gibi küresel güçler binlerce vatandaşının ölümünü acı çekerek görüyor ve hatta televizyon kanallarında gördüğümüz şekilde özellikle yaşlı hastalar ve huzur evindeki yaşlılar kendi kaderlerine terk edilerek feci şekilde can veriyor.

Bu virüsü başından beri çok iyi şekilde takip ederek aldığı ciddi ve sıkı önlemlerle bertaraf etmeye çalışan ve bunda da başarılı olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti beklenenin çok altında bir kayıplarla mücadelesine devam ediyor. Mübarek Ramazan ayının bereketiyle ve Müslümanların dualarıyla her geçen gün Korana Virüsü belirli bir disiplin çerçevesi içinde Bayrama doğru da inşallah ülkemizi terk edecek ve korkulu kâbus son bulacak.

Bunu hep birlikte başaracağız, el ele vererek açıklanan disiplinden sapmadan hijyen kurallarına uyarak ve biraz daha sabır göstererek evlerimizde kalarak “Korana Virüsü” yok olup gidecektir. Aslında bunun adı buz gibi GRİP ama bunu tehlike boyutuna getiren küresel güçler de kendi biletini kendilerinin kestiğinin farkına geç de olsa vardılar ama iş işten çoktan geçti bile geçmiş olsun hepsine.

Bu dünyanın sahibinin ve güçlerinin kendilerinde olduğunu sanıyorlar aman bu dünyanın gerçek sahibi Yüce Allah’ın hesabı olduğunu unutuyorlar. Aldılar mazlumların ahını. Çıkıyor aheste aheste…

Uzmanların açıkladığı Bu virüsün belirtilerinin ne olduğunu dikkatlice takip edin ve önleminizi alın diyerek Mübarek Ramazan’ı şerifin hayırlara vesile olmasını diliyorum.

 İŞTE KORONAVİRÜS?

Kovid-19 salgınının "Korona virüs olduğumu nasıl anlarım?", gibi soruların cevabı sıkça sorulmaya başlandı. İşte Uzmanların açıklamaları doğrultusunda gün gün korona virüs belirtileri

1-3. gün: Soğuk algınlığı ve gribe benzeyen belirtiler ortaya çıkar. Hafif ateş ve boğaz ağrısı görülebilir. Bağışıklık zayıfsa mide bulantısı ve ishal görülebilir.

4. gün: Boğaz ağrısı şiddetlenir. Ses boğuklaşır. Yeme ve içmede zorluk yaşanabilir. Hafif baş ağrısı ile birlikte ishal başlar.

5. gün: Boğaz ağrısı şiddetlenir. Yeme ve içme oldukça ağrılı bir hale gelir. Vücudu ve uzuvları hareket ettirmek sancılı olur. Eklem ağrıları görülür.

6. gün: Kuru öksürük başlar. Konuşurken yutkunurken boğaz ağrısı şiddetlenir. Şiddetli bitkinlik başlar. Mide bulantısı artar. Zaman zaman nefes almada zorluk yaşanır. İshal ve kusma şiddetlenir.

7. gün: Ateş 38 dereceye yükselir. Öksürük ve balgam çok şiddetlenir. Vücut ve baş ağrılarıyla birlikte kusma çok şiddetli bir hale gelir.

8. gün: Soluk alıp vermek çok güç bir hale gelir. Göğüs bölgesi çok ağır olarak hissedilir. Öksürükle birlikte baş ve eklem ağrıları son derece artar. Vücut sıcaklığı 38 derecenin üzerine çıkar.

Zonguldakspor taraftarını ‘X’ davet ettiler! Zonguldakspor taraftarını ‘X’ davet ettiler!

9. gün: Tüm belirtiler şiddetle artar. Yüz veya dudaklarda mavileşme görülür. Öksürük ve balgam çok şiddetlenir. Vücut ve baş ağrılarıyla birlikte kusma çok şiddetli bir hale gelir. Bu belirtilere sahipseniz hemen tıbbi yardım alın.