ERDEMİR, Borsa İstanbul'un gözdesi oldu! ERDEMİR, Borsa İstanbul'un gözdesi oldu!

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Yönetim Kurulu, Eskişehir’in Mihalıççık ilçesinde faaliyet gösteren Doruk Madencilik işçilerinin haklı taleplerinin bir an önce karşılanması çağrısında bulundu. Açıklamada; “Eylemde olan maden işçilerinin sorunları en kısa sürede çözülmeli, haklı talepleri bir an önce karşılanmalıdır” denildi.

GMİS’ten yapılan açıklama şöyle;

“Dünyanın en zor ve en riskli işini yapan maden işçileri, sadece maden ocaklarında değil, deprem gibi büyük afetlerde de fedakarca görev yapmaktadırlar.

Madencilerin, nasıl fedakarca ve büyük bir beceriyle kurtarma çalışmalarında bulundukları, yardıma koştukları 6 Şubat Kahramanmaraş Merkezli depremlerde bir kez daha görülmüştür.

Vatan ve millet sevgisiyle gerek madenlerde gerekse afetlerde büyük özverilerle görev yapmayı sürdüren madencilerin haklarının yok sayılması kabul edilemez.

Eskişehir’in Mihalıççık ilçesinde faaliyet gösteren Doruk Madencilik işçileri; işten ayrılanların tazminatlarının ödenmemesi, çalışanların yasal olarak bağıtlanmış ücret ve sosyal haklarının önemli bölümünden yoksun bırakılmaları, haklarının eksik ve geç ödenmesi gibi nedenlerle başlattıkları eylemi yakından takip ediyoruz.

 Mihalıççık İlçesinde bulunan Yunus Emre Termik Santrali olarak faaliyet gösteren kömür maden ocağında çalışan maden işçileri, haklarını alamadıkları gerekçesi ile yaptıkları 5 günlük oturma eyleminden sonuç alamayınca maden ocağından çıkmayarak yerin metrelerde altında açlık grevine başladı.

Maden işçilerinin hakları için başlattıkları mücadelenin yanındayız.

Büyük özverilerle ve canları pahasına vatanına ve milletine hizmet eden maden işçilerinin haklı taleplerinin göz ardı edilmesi kabul edilebilir değildir.

Eylemde olan maden işçilerinin sorunları en kısa sürede çözülmeli, haklı talepleri bir an önce karşılanmalıdır.

Enerji Bakanlığı başta olmak üzere tüm yetkililerin madencilerin sorunlarını en kısa sürede çözmelerini bekliyoruz.”