Her kente, her ilçeye devasa futbol sahaları yapmak akıl işi değildir. İki haftada bir sadece 90 dakika kullanılan sahaların finansmanı on yıllardır kamuya (devlete) yaptırılıyor.

Dünyanın gelişmiş ülkelerinde “belediye spor” yoktur. Yani kamunun kaynakları, halkın vergileri 11 depikçi için harcanamaz.

Yaşadığımız şehirdeki belediyenin, valiliğinin bazı kamu gelirlerinin futbol kulüplerine aktarılması ahlaki, hukuki ve etik değildir.

Tıp uzmanları der ki: “Futbol bünyeye çok zararlı bir spordur. Depikçilerin kafatasları çok darbe alır. Kemiklerinin çoğu kırıktır. Kalp büyümesi sebebiyle de uzun ömür süremezler.”

Hiçbir üretimi olmayan, yılda sadece 34-40 maça çıkıp 90 dakikanın yüzde 20’lik diliminde oradan oraya koşturan kişilerin bu kadar lüks içinde yaşatılması enayilikten başka bir şey değildir.

Günümüzde tüm dünyada futbol bahis çetelerinin, kumarbazların, kara para aklayıcılarının kuklası durumuna gelmiştir. Birçok karanlık portre, “yasadışı para kazanan zümre” futbol takımlarının yönetimine geçerek kendi imajlarını iyi gösterme peşindedirler.

Halkın cebinden 280 farklı yöntemle, zorla alınan vergilerin, üretime milyonda 1 katkısı olmayan depikçilere verilmesini şiddetle protesto ediyorum. Bunlara vesile olanların bir gün hukuk önünde hesap vermesini temenni ediyorum.

Futboldan uzak durun. Maçları izlemeyin. Bünyeye daha yararlı olan yürüyüş, bisiklet sürme, yüzme vb. gibi huzur veren sporlara yönelin.

Çürümüş, bilimden uzak, günlük yaşayan tiplerin deşarj olma aracına dönüşmüş yapılara destek olanların tek amacı vardır: İktidarda daha uzun süre kalıp servetlerine servet katmak, imar rantından ihya olmaktır.

Son 5 yıl zarfında devleti yönetenlere ve onların emir eri olan futbol kulüplerine “Son 50 yılda kaç milyon dolarlık kamu desteği aldınız” diye yazıyla 4 kez sordum. Asla yanıt vermediler. Sadece, bu yapıların esiri olan tiplerden örtülü tehdit ve hakaretler aldım.

Ali Özdemir

www.aliozdemir.net

0505 220 83 85

24.03.2024