" width="560">

 

Mithatpaşa Tünellerinin İnağzı'nda bulunan ve Zonguldak'tan gelenleri tren yolunun altından geçip Kilimli sahil yoluna bağlayacak T0 tünelinin yapımına başlanıyor.

Ak Parti Zonguldak İl Başkan Yardımcısı Muammer Avcı'nın Ramazan Ayı'nda arayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a aksaklıkları söylemesi üzerine hızlanan Mithatpaşa Tünellerinde son tünel için de kazma vuruluyor. 

Biten T1 ve bitme aşamasına gelen T2 Tünellerinden sonra T0 tünelinde de çalışmalar başlıyor

Tünellerin de bitmesiyle 10,8 kilometrelik 30 dakikalık mesafe 5,7 kilometreye düşüp 5 dakikada geçilebilecek.

 

 

Zonguldak Valiliği yaptığı yazılı açıklamada Mithatpaşa T0 tüneli yapımı nedeniyle yolun trafiğe kapatılacağını açıkladı.

Yapılan açıklamada şunlar söylendi:

Zonguldak Tabipler Odası Başkanı Eksal Kargı oldu! Zonguldak Tabipler Odası Başkanı Eksal Kargı oldu!

"T0 Tüneli İnşaatı Nedeniyle Yeni Karayolu Güzergahının Trafiğe Kapatılması... Zonguldak-Kilimli arasında sürdürülmekte olan bölünmüş yol yapım çalışmaları kapsamında, T0 Tünelinin inşaatına başlanılacaktır. Bu itibarla trafik güvenliği, can ve mal emniyetinin sağlanabilmesi ve T0 Tünelinin yapımına başlanabilmesi için yeni karayolu güzergâhının; Zonguldak-Kilimli arasında ulaşımı sağlayan mevcut yoldaki trafiğin azaltılması amacıyla, geçici olarak hizmete açılan Uzunkum Plajı mevkii-Kilimli arasındaki kesimi, 05.08.2020 tarihi itibariyle trafiğe kapatılacaktır."