Corana virüs salgını olmadan önce Türkiye genelindeki üniversite hastanelerinde olduğu gibi Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesinde yaşanan ekonomik sıkıntı bu süreçte vatandaşı daha da olumsuz etkilemeye başladı.

BEÜ Hastanesi yoğun bakımında Corona virüs tedavisi gören bir hastaya verecek ilacı olmayan hastane, ilacı yine karantinadaki çocuğundan ve diğer akrabalarından istemeye başladı. 

Skandal olarak yorumlanan bu durumun sürekli tekrarlandığı öğrenilirken ilacın son çare Atatürk Devlet Hastanesinden tedarik edildiği belirtildi. Atatürk Devlet Hastanesine de borçlanan BEÜ Hastanesi, ödeneksizlikten her geçen gün sorun yaşamaya devam ediyor.

 

‘Eşimden, çocuğumdan, işimden feragat ettim’ ‘Eşimden, çocuğumdan, işimden feragat ettim’

İHALEYE KİMSE GİRMİYOR!

Tuvaletlere peçete bile alamayacak durumda olduğu iddia edilen BEÜ Hastanesinin özellikle ilaç alımlarında da sorunlar yaşaması sistemin ne kadar tıkandığını gözler önüne seriyor. BEÜ Hastanesinin borçlarını yaklaşık 3 yıl geriden ödemesi nedeniyle parasının ödenmemesi korkusuyla ihalelere genelde girilmediği iddia edildi.

 

MİLLETVEKİLLERİNE ÇAĞRI

Zonguldak Milletvekillerinin en başta Corana Virüs ve sonrası için Bülent Ecevit Hastanesini düştüğü borç batağından kurtarması gerekiyor. 

30 Büyükşehir ile birlikte Corana Virüs konusunda riskli olarak gösterilen Zonguldak'a hastaneye ödenek konusunda da destek verilmesi yönünde milletvekillerinin devreye girmesi bekleniyor.