Geçtiğimiz 2020 Mart ayında dünyayı etkisi altına alan, 6 ayı geçmesine rağmen hala etkisini devam ettiren ve dünyada toplamda 1 milyon insanın ölümüne yol açan Covit 19 salgını korku salmaya devam ediyor. Yeni yapılan uyarı ise “Eyvaaahhh” dedirtti.

Yaz ayının gelmesiyle birlikte biraz gevşeme gösteren ve vatandaşların da sorumsuzca gevşemesiyle yeniden hortlayan Korana virüsü, Sonbahardan çıkıp Kış aylarına girilmeye başlamasıyla daha da etkisini gösterip “Tsunami”ye dönüşerek mevsimsel griple birleşip felakete yol açacağı açıklandı.

Kim açıkladı? Sorusunun cevabına bakacak olursak, kimileri inanacak ve kimileri de ortalığı karıştırıcı bir açıklama olarak değerlendirecektir. Bir de açıklayan Türk Tabipler Birliği olunca kafalar daha da bulanacak gibi.

Bilindiği gibi MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamasında TTB’nin derhal kapanması gerektiğini bildirmiş ve hükümeti göreve davet etmişti. Bu pencereden bakılacak olursa TTB’nin “Covit 19 Tsunami fırtınası geliyor” şeklindeki kamuoyuna açıklaması gerçekten düşündürücüdür.

Genel tabloya bakıldığında ve Sağlık Bakanlığı’nın da uyarıları dikkate alındığında son günlerdeki bu yükseliş “Fırtına öncesi sessizlik” gibi önümüzde duruyor. Yaz aylarındaki gevşemenin etkilerinin henüz kendini tam olarak göstermediği de hesaplanacak olursa hepimizi büyük bir tehlikenin beklediğini söylemek doğru bir teşhis olacaktır diye düşünüyoruz.

Böyle bir tehlikenin olduğunu geçtiğimiz haftaki 22 Eylül tarihli ANAYURT gazetesinde manşetten açıklayan Doç. Dr. Osman Elbek, “Sonbahar aylarına yüksek bir toplumsal bulaş ile girildiğini ve mevsimsel grip salgını ile Covit 19’un birleşerek daha ölümcül bir dönemin yaklaştığını ve Fırtına kapıda” açıklamasında bulundu.

Tiryakilere kötü haber! Tiryakilere kötü haber!

Dr. Osman Elbek devamla, “Yeniden açılma dönemini bilimsel kriterlere uygun bir vaziyette yapmadık. TTB’nin raporuna göre 29 Nisan’da sağlık çalışanlarının Covit 19’a yakalanma oranı topluma göre 5 kat fazla iken 2 Eylül’de bu oran 8 buçuk kata yükseldi. Avrupa verileri ile kıyaslandığında Türkiye’de genç yaştakiler daha fazla hayatını kaybediyor.” gibi endişe verici açıklamada bulundu.

Bu açıklamada şunu gösteriyor ki gerçekten bu uyarıları dikkate almamak demek çok daha vahim sonuçların toplumumuzu tehdit altında olduğunun göstergesidir. Fakat, Türk Sağlık Bakanlığımızın başında olan Dr. Fahrettin Koca ile birlikte Bilim Kurulu üyelerimizin alacağı sıkı ve yerinde tedbirlerle bu tehlikenin de (var ise eğer) az bir zararla atlatacağımıza dair inancımız tamdır.

Sonuç olarak şunu ifade edelim ki, Allah sonumuzu hayırlı etsin çok daha tedbirli olmamızı gerektiren bir kış ayına giriyoruz. Bu virüs belasından inşallah yine hep birlikte kurtulacağız.” Maske-Mesafe-Temizlik” başka da elimizde bir kozumuz yok…

Kalın sağlıcakla…

 

https://www.imzagazetesi.com.tr/yazar-firtina-oncesi-sessizlik-covit-19-tsunami-uyarisi-325.html