Fındık fiyatları yükseliş bandında işlemlerini sürdürüyor. TMO fındık alım fiyatı serbest piyasa fındık fiyatları gerisinde kalırken fındık üreticisi maliyetleri en aza indirmek için fındığını yüksek fiyattan satmak istiyor. 

FINDIK FİYATLARI  NE KADAR OLDU?

Fındık fiyatları rekolte düşüşü ile birlikte tırmanışa geçmiş durumda. Ordu fındık fiyatları geçtiğimiz hafta 100 TL’yi gördükten sonra bu hafta da Giresun fındık fiyatları da 100 liranın üstüne çıkarak işlemlerini sürdürmüştü. 

Çayköy, Çukurören ve Eceler köyü Zonguldak valisine seslendi! Çayköy, Çukurören ve Eceler köyü Zonguldak valisine seslendi!

Serbest piyasa fındık fiyatları TMO’nun alım fiyatını geçmiş durumda. Bunun üstüne 3’te 2’lik rekolte kaybı fındık fiyatları tarafında daha da yükselişe neden oldu. Giresun ve Ordu’da yüksek bölgelerinde serbest piyasa fındık fiyatları üç haneyi geçtiğimiz hafta geçerek 100 TL’yi görmüştü.

Serbest fındık fiyatları böylesine yükseliş gösterirken binbir zahmetle fındık üreten çiftçi de bir nebze olsun sevinmeye başladı. Bu gelişmeler, fındık fiyatları tarafında yeni beklentiyi ortaya çıkardı.