Fevkani Köprüaltı Esnaf Derneği Başkanı Yavuz Yazıcı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı  Vedat Işıkhan ile görüşmesini değerlendirdi.

Bu köyden haber gelmiyor! Bir türlü sorun çözülmüyor Bu köyden haber gelmiyor! Bir türlü sorun çözülmüyor

'Görüşme gerçekten güzel'

Bizim açımızdan güzel sonuçlandı. Sayın Bakanımıza da teşekkür ediyoruz. Bizi dinlediği için. Mağduriyetimizin yaşandığını yani bizim  ElmasPark'a geçerek mağdur olacağımızı deklare ettik. Kendilerine söyledik. Çünkü orada  Bizim işlerimizin olmayacağını, mobilyacılar var, beyaz eşyacılar var. Yani yer sıkıntısı var. ISayın Belediye Başkanımızın da dediği gibi yani 8 ayda  bitirebileceği bir lavuar alanındaki projenin süresinin bir an önce başlayıp, ihalesinin başlayıp neticelendirilmesi ve sonrasında da  bizim oraya geçişimizin sağlanması konusunda Bakan Bey'e derdimizi anlattık. O da kesinlikle eesnafların mağdur edilmemesi konusunda talimatı oldu. Sayın Valimizi bilgilendirdi. Sayın Valimizden tekrar istişare yapıp bu konuları görüşeceğiz. Elmas Marka değilde Lavuar  alanında yapılacak olan yere geçmek istediğimizi söyledik. Derdimizi o şekilde anlattık. Yani biz hem oraya bir daha taşınıp bir daha tekrar oradan  taşınmak hem maliyetli hem külfet hem de Elmas Park'a gerçekten yazık olacak. Çünkü orada dünya kadar para vermiş dükkan almış insanlar var. Bu şekilde onlar da zaten oranın o şekilde dönüşmesini kabul etmiyorlar. Istemiyorlar zaten. Ayrıca  Sayın Bakanımıza da karşımızda bir merkez çarşısı olduğunu ve yıkıldığını, 18 aydır bir çivi bile çakılamadığını ifade ettik. Gene  Ankara Köprübaşı'nda  Halil  pazar yerinin gene yıkıldığını ve 14 aydır orada da bir işlem yapılmadığını ettik. Bizim de aynı mağduriyeti yaşamamamız için yapılacak olan yerlerin bir an önce ihalesinin yapılıp netleşmesi ve ona göre adım atılarak bizim de oraya geçmemizi ilettik"dedi.

Şimdi 1 Ekim'de yıkımı olmayacak mı? 

Şimdi şöyle biz yani  o konuda kararlıyız. Sayın Valimizle tekrar istişare yapacağız. Cuma günü ben zaten randevu istemiştim. Inşallah yakın bir zamanda dönerler. Orada da gene derdimizi anlatacağız. Mağdur olduğumuzu özellikle bastıra bastıra üstüne Söyleyeceğiz. Yani biz sesimizi burada da kimseye gene anlatamazsak biz topyekun Ankara'ya külliyeye, ailecek hep beraber gitmeyi düşünüyoruz.