Özellikle son 1, 1 buçuk aydır lig bazında bakıldığı zaman yapılan bütün hesaplamalar Altınordu haricinde tamı tamına tuttu ancak, evdeki hesap Zonguldak Kömürspor’a uymadı.

Bu sezonu tek kelimeyle özetleyecek olsaydım en önemli maçlarımızda hep kendi ayağımıza nişan aldığımızı söylerdim.

Keza öyle de oldu zaten.

TFF yönetiminden açıklama! TFF yönetiminden açıklama!

Sırasıyla Ankaraspor, Ankara Demirspor, Altınordu ile Serik Belediyespor deplasmanları ve kaybedilen 11 puan. Bu 4 maçın ortak özellikleriyse hepsinin deplasman olması ve hiçbirinde varlık gösterememiş olmamız.

Barış Şeref dönemiyle birlikte iç sahada başlayan 5 maçlık galibiyet serisi üstüne üstlük bu 5 maçlık süreçte 11 gol atıp sadece 2 gol yemişiz fakat deplasman performansı? İşte asıl soru da bu... Hangi performans?

İç sahada gösterilen performansın yarısını bile maalesef deplasman maçlarında gösteremedik. İlk devreye nazaran hem isim olarak hem tecrübe olarak daha kuvvetli bir takımız. Hatta oynanan oyundan bağımsız olarak konuşursak yine ligde bulunan birçok takımdan daha iyi bir kadroya sahibiz.

Şampiyonluğa oynayan Vanspor FK maçı dahil bu sezon birçok iç saha karşılaşmasında oyun olarak rakiplerimize üstünlük sağladık. Peki bunu neden deplasmana yansıtamıyoruz? Rakiplerimiz bizden çekiniyor, biz de onlardan çekiniyoruz derken iki hücum baskısıyla bütün oyun üstünlüğünü teslim ediyoruz. Serik Belediyespor bizden daha iyi oynamadı sadece yaptığımız tek bir hatadan faydalanıp 1-0 öne geçip kapandılar. Bizse onların en istediği şeyi yapıp doldur boşalt oyununa geçiş yaptık. 

Olan oldu, giden gitti, biten bitti.

Hataları sene sonunda daha detaylı yazarız çizeriz.

Önümüzde oynayacağımız 2 maç, bekleyeceğimiz 1 maç var.

Kim ne derse desin ligin ikinci devresinde sahaya çıkan takım bu saydığım rakipleri içeride ve dışarıda devirebilecek güce sahip ama nedense o psikolojiye bir türlü giremedi.

Yıllardır bu seviyede top koşturmuş kaptan Hakan Çevik, 10 numara Mehmet Gürkan Öztürk, Ethem Pülgir, Mevlüt Çelik, Okan Deniz gibi tecrübeli isimlerinin yanı sıra yaşlarına rağmen tekniğiyle ön plana çıkan Mümin Uyar, Ozan İsmail Koç, Fatih Bektaş, Yusuf Buğra Koşal dörtlüsü...

Tecrübeli futbolcularla kaliteli genç ayakların harman olduğu bir takım bu kadar kolay rakibine teslim olmamalı.

Size inanmak zorunda olduğumuz için inanmıyoruz, inanmak istediğimiz için inanıyoruz, tabularınızı yıktığınız taktirde yapabileceğinizi bildiğimiz için inanıyoruz. 

Kaderimiz artık sadece bize değil aynı zamanda Ankaraspor'un alacağı sonuca da bağlı.

Öyle ya da böyle düşeceksek de Zonguldak gibi düşelim.

O yüzden kalitenizin farkına varın ve her ne olursa olsun son iki maçın hakkını verin.

Emre Sezer