Uzun süre bitmediği için "Aşkımız Ereğli-Devrek yolu gibi olsun... Hiç betmesin" sloganıyla da meşhur olan Ereğli-Devrek yolu Zonguldak eski Valisi ve İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen tarafından gündeme getirildi.

 

Kdz. Ereğli'de bölge halkına 2018 yılında biteceği müjdesini veren AK Partili siyasilere ve yöneticilere, Zonguldak eski Valisi sordu ve cevap istedi.

Zonguldak'ın eski valilerinden İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz ErkmenAK Partili siyasileri ve yöneticilerini verdikleri sözleri tutmamakla eleştirirken, Kdz. Ereğli-Devrek Yolunun ne zaman biteceğini ve yolun maliyetini sordu.

Yavuz Erkmen konuyla açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

'Siz unutsanız da biz unutmadık. Arşiv ortada. Yerel Basında Kdz.Ereğli-Devrek Yolu ile ilgili çıkan haberler yukarıdadır. Herhalde 2018 yılında değiliz.

 

 

Soruyoruz?

Ömer Selim Alan’dan bir paylaşım daha! Ömer Selim Alan’dan bir paylaşım daha!

Kdz. Ereğli-Devrek karayolu ne zaman bitecek? Yoksa henüz 2018 yılına girmedik mi? Bitecek bitecek diye halkı kandırmak doğrumu?

Birde halk arasında konuşulan bu yolun maliyetin çok üstünde bir firmaya verildiği, firmaya bunun karşılığı Zonguldak Merkezde Cami yapması istendiği, firmanın cami inşaatına başladığı bir müddet sonra ödenek alamayınca yolu ve camiyi durdurduğu, bunun üzerine TOKİ’ nin ve devletin diğer kaynaklarının devreye sokularak cami inşaatının bitirilmeye çalışıldığı yaygın şekilde konuşulmaktadır.

 

 

Camii inşaatına başlayan firma zaten gönüllü olarak bu camiyi yapmış olsaydı kendi parasını hazırlar ve şartlar ne olursa olsun inşaatı yarım bırakmazdı. Bu da sanki iddiaların doğru olduğunu bize göstermektedir. Dolayısıyla şimdi soruyoruz. Bu konuşulan iddia doğru mudur.?

Doğruysa fazladan bir müteahhide kazandırılan para ne olacak? Geri alınacak mı? Yolun maliyeti kaça geliyor?

Bu konuda iktidar partilerinden bir açıklama bekliyoruz.

İddia doğru mu, değil mi?'