Zonguldak merkez ile birlikte en çok merak edilen Ereğli Belediye Başkanlığını kimin kazanacağı olurken adaylar son kozlarını oynamaya başladı. 
Ak Parti Kdz. Ereğli Belediye Başkan aday adayları ile diğer parti adaylarının içten içe yaşından ve rahatsızlıklarından dolayı bir daha aday olamayacağını düşündüklerinden “Ben olamazsam Halil Posbıyık olsun. Bir dahaki dönem bana fırsat doğabilir” mantığıyla hareket ettiği gözlenirken Halil Posbıyık, “Yıkılmadım, ayaktayım” duruşu sergilemeye çalışıyor.

HALİL POSBIYIK’IN YAŞI VE CHP TEŞKİLATI DAHİL ERDEMİR İLE KAVGASI!
Zamanında Ruhi Cöbekoğlu’nun Belediye Başkanlığı döneminde 66 yaşında olduğu için “Ereğli'yi yaşlı insan yönetmemeli evine geçsin otursun” diyen Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın 79 yaşında hala koltuğu bırakmamasına tepkiler giderek artıyor. Yaşıyla birlikte rahatsızlığı bulunan Posbıyık’a CHP teşkilatı, ERDEMİR ve festivallerde zorla para toplattığı esnaf tepki gösteriyor.  

“MURAT SESLİ SEÇİLEMEZ” DÜŞÜNCESİ AĞIR BASARSA İŞ DEĞİŞİR!
Kdz. Ereğli’de sahaya ilk çıkmanın avantajını kullanan İYİ Parti Kdz. Ereğli Belediye Başkan adayı Murat Sesli’nin mahkeme süreci ve kendisi yerine Murat Sesli isimli akrabasının resmi olarak başvurabilmesi kafaları karıştırırken son noktada seçmenin meyil edeceği taraf önem kazanıyor.  
Ak Parti ve MHP tabanından ilgi gösterilen Murat Sesli’ye kazanmaya yakın olup olmamasına göre durum netleşecek. Seçime ramak kala “Murat Sesli seçilemez” düşüncesi ağır basması durumunda oyların Ak Parti Kdz. Ereğli Belediye Başkan adayı İbrahim Sezer’e yöneleceği tahmin ediliyor.

İBRAHİM SEZER’DEN BİR IŞIK BEKLENİYOR!
Adaylığı geç açıklanmasının dezavantajını yaşayan İbrahim Sezer’in yerli ve ağır başlılığı ile teknik konulara hakim olması avantajına olurken “Masaya gerektiğinde yumruğunu vurup-vurmayacağı” endişesi seçmenin kararsız kalmasına neden oluyor. Ak Parti Zonguldak Milletvekili Saffet Bozkurt’un sertleştiği son düzlükte İbrahim Sezer’in de gerektiğinde tavrını gösterebileceğini hissettirmesi durumunda kararsız oyları toparlayabileceği düşünülüyor. Son anketlerdeki yüzde 12 civarındaki kararsız seçmen “Lider” özelliğini ortaya koyacak birini arıyor.

Köylerdeki su sorunu için hafta sonu operasyonu! Kravatlı, talimatıyla yeni motor takıldı... Köylerdeki su sorunu için hafta sonu operasyonu! Kravatlı, talimatıyla yeni motor takıldı...

EMRE KARAARSLAN FARKI!
Yeniden Refah Partisi Kdz. Ereğli Belediyesi Başkan adayı Emre Karaarslan Türkiye genelinde adaylığı ilk açıklanan kişi olarak dikkat çekerken toparlayıcı ve liderlik kimliğiyle ön plana çıktı. Gençliği, yerli olması ve projelerinin somut ve yapılabilir olması kararsız ve yenilik arayan kesimde dikkat çekiyor. Seçilemese de şimdiden iz bırakan Emre Karaarslan’ın önümüzdeki dönemlerde siyasette rol alması bekleniyor.