Zonguldak 2. Genel Ticaret Fuarı 3. gününde de misafirlerini ağırlamaya devam etti... Zonguldak 2. Genel Ticaret Fuarı 3. gününde de misafirlerini ağırlamaya devam etti...

Valiler kararnamesi ile Ankara’ya Başmüfettişlik görevine getirilen ve Zonguldak’ta 19 ay gibi kısa bir süre kalan Erdoğan Bektaş’ın yerine atanan Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz 17 Haziran Çarşamba günü Valilik önünde protokol tarafından karşılandı ve daha sonra basın mensuplarıyla Valilik toplantı odasında buluşarak görevine de ilk adımı atmış oldu.

Kendisine “Hoş geldiniz. Hayırlı olsun” dileklerimizi iletiyoruz.

Yeni Valimiz Tutulmaz’ın gazetecilere hitaben yaptığı ilk konuşmalarından anladığımız kadarıyla ve enerjisi yüksek şekilde tatlı dilli net ifadeleriyle “Bu Valide iş var” izlenimi bıraktı.

İlk izlenim çok önemlidir.

Sıcakkanlılık, açık ne net konuşma, karşısındakileri etkileme, etrafına yaydığı enerji, hele hele sinekten yağ çıkarmaya çalışan basın mensuplarını da etkilemesi ilk izlenimde başarılı olacağının göstergesiydi.

Sayın Tutulmaz’ın gazeteciler aracılığıyla Zonguldak halkına söylediği şu önemli sözlerini hatırlatmak istiyorum. Bu açıklamadaki sözlere dikkat etmek gerekirse ne demek istediğini sizlerde çözmüş olacak ve hakkında biraz da olsa bilgi sahibi olacaksınız.

“ZONGULDAK’LILARIN EMRİNDEYİM”

“Valiler kararnamesi ile Zonguldak’a atandım. Zonguldak’lıların emrindeyim, hizmetindeyim. Cumhuriyetin kazanıldığı topraklardan Afyonkarahisar’dan, yine Cumhuriyetin ilk vilayeti olan Zonguldak’a emeğin başkentine büyük bir heyecanla, büyük bir gururla geldim. Afyonkarahisar’da yaptığımız çalışmaları inşallah burada da arkadaşlarımızla beraber gerçekleştireceğiz. Kamu Devlet vatandaş için var, öncelikle uymak zorunda olduğumuz bir alan. İyi bir yönetim anlayışı ile yönetilmelidir. Bunu da takip etmek bizim öncelikli görevimizdir. Kuralsız bir yönetim değil kuralları uygulayan bir yönetim anlayışına sahibiz. Kurallara uymak toplumumuz için olmazsa olmazımızdır. Kurallara uyarken özellikle eşitlik ve hakkaniyetle uyarak bunu yapmak istiyoruz.”

BAŞARI İÇİN BİRLİK OLACAĞIZ

Başarı için kurumların başarı için aynı amaç doğrultusunda birleşmesi gereklidir. Zonguldak’ta yaşayan vatandaşlarımızın refahının huzurunun, asayişinin en üst düzeyde olmasıdır. Bu amaçla hepimiz odaklanabilirsek kamu olarak biz, basın olarak siz, sivil toplum kuruluşları,  siyaset mekanizması ilimizin dinamikleri bu amaç doğrultusunda hareket ederse Zonguldak’ın kalkınmışlığını sağlamış oluruz. Başlangıç, olarak söyleyeceklerim bunlar ilimizi gezecek görecek, en ücra köyüne kadar gidecek buraya uygun olan nelerdir bunlara bakacağız neler yapabiliriz bunları gözlemleyeceğiz ve bu doğrultuda hareket edeceğiz.”

KURALCI BİR YÖNETİM

“Vatandaş odaklı yönetim anlayışı içerisinde olacağız. Kuralsız bir yönetim değil kuralları uyan bir yönetim içerisindeyiz. Kurala uymak toplum için olmazsa olmazdır. Vali olarak kuralcı biriyimdir. Kısa sürede ilimizi gezeceğiz. Buraya uygun projeler nelerdir gözlemleyeceğiz. Yapılmış projelerin takipçisi olacağız. Bunu da hep beraber sizlerle yapacağız. Ben Cumhurbaşkanımıza ve İçişleri Bakanımıza teşekkür ediyorum. İnşallah sizlerle beraber başarılı çalışmalar yapacağız. Afyon'da sevgi dili projesi yapmıştık. Burada da onu uygulayacağız. Bundan sonra 24 saat çalışacağız."

Hadi bakalım sayın Valimiz TUTULMAZ şimdiden bizleri de heyecanlandırdınız.