Emeklilikte Erken Ayrılma İmkanları Açıklandı! İşte Detaylar…

 Bu kapsamda, emeklilik tarihini öne çekmek isteyen vatandaşlar için 8 farklı formül bulunuyor. İşte, emeklilik bekleyen vatandaşları yakından ilgilendiren erken emeklilik detayları:

1. Çocuklar Üzerinden Prim Avantajı: Kadın çalışanlar için çocukları üzerinden prim kazanma hakkı bulunuyor. Bu avantaj, 3 çocuğa kadar borçlanma ile 2160 gün (6 yıl) ek süre kazandırıyor ve çalışan annelerin erken emeklilik yapmalarına olanak sağlıyor.

2. Askerlik Borçlanması: Askerlik süresinin borçlanılması, sigorta giriş tarihini geriye çekerek en az 1 yaş önce emeklilik fırsatı sunuyor.

3. Vergi İndirimi ile Emeklilik: Engellilere verilen vergi indirimi, yaş şartı aranmadan belirli bir süre boyunca emekli olma imkanı tanıyor.

TÜİK açıkladı... Sektörlerde büyük değişim! TÜİK açıkladı... Sektörlerde büyük değişim!

4. Yıpranma Hakkı: Ağır işlerde çalışan vatandaşlar ve belirli meslek grupları, sigortalılık sürelerine gün eklenerek ve işe giriş tarihi geriye çekilerek emeklilik için gereken şartları daha erken elde edebiliyor.

5. Anne İçin Prim Avantajı: Muhtaç derecede engelli çocuğa sahip annelerin prim avantajı sayesinde primlerinin dörtte biri toplam olan primlerine ekleniyor.

6. Gurbetçilere Avantaj: Yurtdışında yaşayan ve çalışan vatandaşlar, Türkiye'de çalışmadan emeklilik hakkı kazanabiliyorlar.

7. Emeklilik Sistemi Düzenlemesi: SSK ve Bağ-Kur prim sistemlerindeki farklılıkları ortadan kaldıran düzenleme, her iki grup için emeklilik şartlarını eşitleyerek erken emeklilik hakkı sunuyor. Ayrıca, emeklilik aylıklarında %20'lik bir artış imkanı sunuyor.

Bu formüller, çalışan vatandaşlara erken emeklilik yapma imkanı tanıyan çeşitli avantajları içeriyor. Emeklilikle ilgili gelişmeleri takip eden vatandaşlar, kendilerine uygun olan yöntemi seçerek emeklilik tarihlerini öne çekebilirler.

Ersin Turan