Yeni planlar arasında, emekli kök aylığının asgari emekli maaşı olan 10 bin lira seviyesine yükseltilmesi bulunuyor. Bu amaçla, emeklilik yaşı esas alınacak ve vatandaşın emekli olduğu yaşa göre taban aylık belirlenecek. Önerilen düzenleme, çalışma hayatını tekrar şekillendirmeyi amaçlayan yeni İş Kanunu'na eklenecek. Bu kapsamda, emeklilik hakkı ve yaş gibi kriterlerin yeniden tanımlanabileceği belirtiliyor.

Emeklilere, sigorta primi ve sigorta gün sayısı gözetmeksizin emekli olunan yaşa göre standart bir taban aylık sağlanması hedefleniyor. Bu seçenek, emeklilik için gerekli sigorta gün sayısı ve prim ödemelerinden bağımsız olarak, en düşük emekli maaşı tabanını belirleyecek. Emekli olan kişiler, bu tabanın altında maaş alamayacaklar. Örneğin, 59 yaşında emekli olan bir vatandaş en az 17 bin lira emekli maaşı alabilecek. Bu rakam, sigortalı çalışma süresi ve prim ödemeleri gibi faktörlere bağlı olarak daha da artabilecek.

Zonguldak’ta bakın en yaygın soy isim ne? Zonguldak’ta bakın en yaygın soy isim ne?

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, emeklilerin taban aylıklarını 10 bin liraya yükseltmek için çalışmalara başladı. Yeni düzenleme ile en düşük emekli kök aylığı 10 bin liraya çıkarılacak. Bu düzenlemenin haziran öncesinde hayata geçirilmesi planlanıyor. Temmuz ayında enflasyon farkı alacak olan emekliler arasındaki uçurumun kapatılması hedefleniyor.

HABER MERKEZİ

Gündem Haberleri