Fındık üreticilerine dönüşüm projesi! Fındık üreticilerine dönüşüm projesi!

Son dakika haberi… Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekli maaşlarına bir ek zam daha yapıldığını duyurdu. 

TÜİK, 2023 yılı enflasyon rakamlarını 3 Ocak'ta yüzde 64,77 olarak açıklamış ardından memur ve emeklilerin maaş artış oranı da netleşmişti. Memur ve memur emeklisinin yüzde 49,25'lik maaş artışı yapılmıştı ancak, işçi ve Bağkur emeklisinin zam oranının 37,57'de kalması kamuoyunda beklentilere neden olmuştu. Bunun üzerine Kabine Toplantısı'nın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, SSK ve Bağ-Kur emeklisine ilave yüzde 5 artış yapılacağını açıklamıştı. Işıkhan'ın açıklamasıyla emekli maaşlarına bir ek zam daha yapıldı. Peki, emekli maaşı ek zammı ne kadar oldu? 2024 en düşük emekli maaşı ne kadar oldu? SSK ve Bağkur emekli maaşları ne kadar oldu, yüzde kaç ek zam geldi? İşte detaylar…

BAKAN IŞIKHAN AÇIKLADI: EMEKLİLERE BİR EK ZAM DAHA!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin aylıklarının Ocak 2024 itibarıyla 6 aylık artış oranını yüzde 49,25’e yükseltiyoruz. Böylece bu yıl tüm emeklilerimizin aynı oranda artış almasını sağlıyoruz." açıklamasında bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş zamlarını yüzde 49,25’e yükselttiklerini açıkladı.

Çalışma Bakanı Işıkhan, "Böylece bu yıl tüm emeklilerimizin aynı oranda artış almasını sağlıyoruz." dedi.

EMEKLİ MAAŞI EK ZAM ORANI EŞİTLENDİ!

SSK, Bağ-Kur emekli aylıklarına 5 puan olarak açıklanan refah payı 11.68'e çıkarılıyor. Böylece işçi, esnaf, çiftçi emekli aylıklarına zam oranı memur emeklileriyle eşitleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla yüzde 37.57 açıklanan enflasyon zammına Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda torba teklife eklenen önergeyle 5 puanlık refah payı eklenmiş, en düşük emekli aylığı 10 bin liraya çıkarılmıştı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla yüzde 37.57 açıklanan enflasyon zammına Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda torba teklife eklenen önergeyle 5 puanlık refah payı eklenmiş, en düşük emekli aylığı 10 bin liraya çıkarılmıştı. Yeni zam oranının memur emekliler ile eşitlenerek yüzde 49,25'e yükseltildiği açıklandı.

EMEKLİ MAAŞ FARKLARI NE ZAMAN ÖDENECEK?

Bakan Işıkhan, ek zamdan kaynaklı farkların, Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra 1 hafta içerisinde ödeneceğini açıkladı.

HABER MERKEZİ