SON DAKİKA

ÖZEL HABER

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Zonguldak İl Başkanı Mustafa Çağlayan, ilçe ve beldelerindeki belediye başkan adaylarının belirlenmesine yönelik genel merkezlerinden davet beklediklerine dikkati çekti.

I M G 20240124 W A0001

‘’Aday adayları için genel merkezimizden davet bekliyoruz’’ 

Başkan Çağlayan, AK Parti Zonguldak İl Başkanlığı’ndaki makamında gazeteci Orhan Akyüz’ün, ‘’31 Mart 2024 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan yeniden başkan adayınız olarak açıklandı, ilçe ve belde belediye başkan adaylarınızı ne zaman kamuoyuyla  paylaşacaksınız, bir tarih var mı?’’ şeklindeki sorusunu şöyle yanıtladı:
‘’İlçe ve belde belediye başkan adaylarımızla ilgili çalışmalarımız genel merkezimizin nezdinde titizlikle sürdürülüyor. Genel merkezimiz, üst komisyonunda yaptığı çalışmalarla ilgili bizi davet edecekler, gideceğiz. Gerek teşkilatımızın kanaati, gerek yaptırdığımız anketler ışığında bizler genel merkezimizin nezdinde ilçe ve belde adaylarımızı belirleyip daha sonrasında da vatandaşlarımızla paylaşacağız. Bir aday belirlenecek, daha sonra da bunu yapacağımız aday tanıtım toplantısıyla kamuoyuyla paylaşacağız. En çok oy alabileceğimizi düşündüğümüz adayımızı da genel merkezimiz belirleyecek.’’

‘’Belediye gücüyle hizmet çok zor yapamazsınız, yerel yönetimlerin merkezi yönetimle uyumlu çalışması gerekiyor’’

Çağlayan, şunları söyledi:
‘’Seçimlerde vatandaşların bizleri tercih edeceği yönünde beklentimiz var. Bunun gerekçesi de belediye seçimleri hizmet odaklı seçimlerdir. Hizmetin gelebilmesi için de mutlaka ve mutlaka yerel yönetimlerin merkezi yönetimle uyumlu çalışması gerekiyor, vatandaşlarımızın da bizi arayıp söylediğinde bu sonuç ortaya çıkıyor, iktidarda kim varsa belediyede de onun olmasını istiyorlar. Bu noktadan itibaren yaptığımız işlerden ve hizmetlerden, var olan hizmetlerin devam edilebilmesi ve yeni hizmetlerin yapılabilmesi adına vatandaşlarımızın beklentisinin bu olduğunu görüyoruz. Çünkü belediye gücüyle hizmet çok zor, yapamazsınız ki...’’

‘’Aday açıklandıktan sonra vatandaşlarımızdan aldığımız izlenim çok olumlu’’

Silahlı şahıs ekipleri harekete geçirdi! Silahlı şahıs ekipleri harekete geçirdi!

Zonguldak Belediye Başkanlığı için Cumhur İttifakı olarak tek adaylarının olduğunu, partilerinin 2019’da ittifak olmadan vatandaşların tercihiyle belediyeyi kazandığını, şimdi ise ittifak olarak Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) 
desteklediği adayları bulunduğunu anlatan Çağlayan, ‘’Başkanımızın bu zamana kadar yapmış olduğu hizmetler ortada, devam eden hizmetler var, onları da belediye başkanımız bir an önce bitirecek. Yeni başlayan ve başlayacak olan hizmetler var, bunların da bitirilmesi gerekecek. Aday açıklandıktan sonra vatandaşlarımızdan aldığımız izlenimlerimiz gerek karşılama ve gerek teşkilatımızla yaptığımız tanıtım sonrasında bizlere gelen geri bildirimler, geri dönüşler çok olumlu’’ dedi.

‘’Gözlük görülür, elle tutulur iki hizmet sayılabilir mi’’

Başkan Çağlayan, konuşmasına şöyle devam etti:
‘’Emeklilerimizle ilgili Cumhurbaşkanımızın açıklaması var, ekstra yüzde 5 zam yapıldı. Şimdi bunu muhalefette kullanmak istiyor. Emeklilerle ilgili bir takım sıkıntıların olduğunu Cumhurbaşkanımız bizzat kendisi söylüyor, Temmuz başında da bunu dengeleyeceklerini ifade ediyor. Biz Cumhurbaşkanımıza güveniyoruz, milletimiz de güveniyor. Biliyorsunuz 6 ay önce bir seçimden çıktık, yetki Cumhurbaşkanımıza verildi. Yaşanılan, yaşanılabilecek her sıkıntının altından Cumhurbaşkanımızın kalkacağını milletimiz görüyor ve Cumhurbaşkanımızı destekliyor. Mecliste de (Türkiye Büyük Millet Meclisi) Cumhur İttifakı’nı destekliyor. Muhalefet ise buradan ‘ben ne koparabilirim’ derdinde... Yerel seçim olduğunu muhalefet unutuyor galiba, belediye hizmetleri ile ilgili bir seçim olduğunu unutuyor. 
Vatandaşımız, belediyeden şehir için nasıl hizmet alınacağına bakıyor. Muhalefet bunu farklı bir tarafa çekmeye çalışıyor emeklilikle ilgili olarak. Çünkü oradan (emekliler) bir beklentisi var,  hizmetten bahsedemiyorlar. Çünkü hizmet yapabilecek bir düşünceleri yok. Zonguldak belediyesinin de farklı belediyelerinin de sadece belediye imkanlarılarıyla yapacakları sınırlı.
Kendi ifadeleri var zaten bu konuda...
Geçmişte 10 yıllık tecrübeleri var, 10 yıl içinde gözle görülür, elle tutulur iki hizmet sayılabilir mi? 
Fakat belediye olarak bizler bir proje üretip milletvekillerimizle, il ve ilçe başkanlarımızın yanı sıra teşkilatlarımızla birlikte gerek Cumhurbaşkanımıza, gerek bakanlarımıza, gerek mecliste grup başkan vekillerimize bu projeleri getirip onaylatmak gerekiyor.’’

‘’Yeniden yapabiliriz diyeceğiniz bir hizmetiniz yok, biz yaptık, yapıyoruz, yapacağız’’

‘’Siz (CHPliler) bu zamana kadar hiçbir şeyin peşinde koşmamışsınız ki...
Yapmaya zaten niyetiniz yok, yapamadığınızı bile gösterdiniz’’ diyen Çağlayan, konuşmasını şöyle tamamladı:
‘’Geçmiş 10 yılda yapamadığınızı zaten bu millete gösterdiniz.
Siyasi aktör olarak o dönem meydanda olanların hepsi zaten yönetim kademelerindeydi... Yapamadılar, yapamayacak olduğunuzu zaten gösterdiniz. Yapsaydınız ‘eserlerimiz’ diye övünüyordunuz, yapamadınız. Yani devam ettirebileceğiniz bir hizmetiniz yok, yeniden yapabiliriz diyeceğiniz bir hizmetiniz yok.
Biz yaptık, yapıyoruz, yapacağız... Bunu da şu anda dahi dışarıya çıktığınızda başınızı sağa çeviriyorsunuz bir iş görüyorsunuz, sola çevirdiğinizde başka iş görüyorsunuz. Fevkani Köprüsü’nün (yıkıldı) olduğu yer işte ortada, her gün çalışmalar hızla devam ediyor. Onca hizmetler yaptık, yapıyoruz, daha trafiği de rahatlatacağız.
Filyos (Çaycuma ilçesine bağlı Filyos beldesi) tarafına giden tünellerin tam karşısından Kozlu’dan (ilçe) çıkacağız, Ereğli’ye (ilçe) yeni bir hatla geçiş yapacağız, çevre yoluyla bunları yapmak için iktidarın gücü lazım. Merkezi yönetimin desteğiyle bize bırakılan borçları (CHP Zonguldak Belediye Başkanlığı dönemi) ödedik. Merkezi yönetimin desteği olmasaydı, o borçlar da ödenmezdi.’’

HABER: ORHAN AKYÜZ