2024 yılıyla birlikte doğalgaz yardım ödenekleri de arttı.

YENİ TUTAR NE KADAR OLDU?
İhtiyaç sahibi vatandaşlar kış aylarının gelmesi ile birlikte, doğalgaz destek ödemesi ile ilgili araştırma yapmaya devam ederken, Doğalgaz tüketim desteği ile ilgili Erdoğan tarafından yayınlanan yazılı açıklamada yer alan bilgiler göre, doğalgaz destek ödemesi şu şekilde değişkenlik gösterdi;

Doğalgaz tüketim desteğinden yararlanan hak sahiplerine daha önce hane başına yıllık 900 ila 2.500 lira tahsisat yapıldığı bilgisi verilirken, yeni düzenleme ile birlikte, tahsis edilecek yıllık tutarın 1.500 ila 3.500 lira arasına olacağı bilgisi verildi.
Doğalgaz destek ödemesi kış ayı boyunca ödenmektedir. Bu nedenle de doğalgaz destek ödemesi hak sahibi vatandaşlara, 8 ay boyunca kış dönemi kapsamında, düzenli hale getirildiği bilgisi verildi.

Bu durumda da, hak sahibi ailelere sunulan doğalgaz desteği, aylık olarak, 112 ila 312 liradan aylık 188 lira ila 438 liraya yükselmiş oldu.

4 aylık enflasyon farkı açıklandı! Memur ve emekli maaş zamları ne kadar olacak? 4 aylık enflasyon farkı açıklandı! Memur ve emekli maaş zamları ne kadar olacak?

DOĞALGAZ DESTEĞİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?
Doğalgaz desteğinden yararlanmak için talep edilecek şartlar şu şekilde;

Başvuru yapacak kişinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekmektedir.

Ayrıca, doğalgaz arzı bulunan il, ilçe veya beldede ikamet ediyor olması ve aynı zamanda da, ikamet edilen adresinde ön ödemeli ya da faturalı sayac bağlı doğal gaz aboneliği olması talep edilen şartlar arasında yer alıyor.

Tüm bunlara ek olarak, hak sahibi olan vatandaşların ödeyeceği faturanın resmi ikamet adresine ve mesken abone grubuna ait olması gerekmektedir.

Yukarıda yer alan şartları taşıyan aileler, Doğalgaz Tüketim Desteğine, e-Devlet uygulaması üzerinden başvuruda bulunabilecek. Başvuru yapan kişilerin, başvuru işlemleri gerekli incelemeler sonucunda, Sosyal Yardımlaşma Derneği (SYD) Vakfınca hak sahipliği kararı verilecektir. Hak sahibi olan vatandaşlar ödemelerini PTT aracılığıyla alabilecek.