Dudak dolgusu uygulaması, dudaklarının doğal görünümünden memnun olmayan insanlar için sıklıkla uygulanan bir estetik operasyondur. Günümüzde dudak dolgusu yaptırmak isteyen insanlar, öncelikli olarak bir estetik doktor arayışı içerisinde girmektedirler. Dudak dolgusu operasyonu her ne kadar kolay ve hızlı gerçekleştirilebilen bir uygulama olsa da alanında tecrübeli estetik uzmanları tarafından yapılmadığı taktirde ortaya çıkan sonuç felaket olabilir.

Dudak dolgusu uygulamasında kullanılan dolgu malzemeleri tamamen doğal ürünlerden elde edildiği için insan sağlığına hiçbir zararı bulunmamaktadır. Uzun yıllardan beri kullanılmakta olan dudak dolgusu uygulamasından maksimum etki görmek isteyen insanlar estetik doktoru tavsiyelerine de kulak vermeleri önerilmekte. Dudak dolgusunun kalıcılığı genellikle 5 ile 6 ay arasından değişkenlik gösterse de her insan farklı süreler olacağını da bilmekte fayda var. Kişinin fiziksel özelliklerine ya da hormonlarına bağlı olarak dudak dolgusunun kalıcılık süresinde farklılıklar görülebilmektedir.

 

Dudak Dolgusu Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar

Dudak dolgusu yaptırmak isteyen insanların öncelikli olarak 20 yaşını doldurma şartları bulunmaktadır. Her ne kadar ailelerin izni olsa dahi bu yaş sınırı altındaki kişilere dudak dolgusu uygulaması yapılması önerilmemektedir.

Dudak dolgusu uygulamasını yaptırdıktan sonra sonuçları görebilmek için 10 gün beklemek yeterli olacaktır. 10 gün içerisinde tam olarak etki görülse de bile, bu süre zarfında da yine dudak dolgusu uygulamasının faydalarını yavaş yavaş görmek mümkün olmaktadır. Bunun yanı sıra uygulama sırasında oluşabilecek şişliklerin inmesi de on günden sonra hız kazanmaktadır.

Dudak dolgusu operasyonundan sonra kişilerin hafif de olsa ağrı hissetmeleri normal karşılanmaktadır. Bazı hastalarda ise verilen enjeksiyona bağlı olarak morluklar görülebilmektedir. Böyle durumlarda, insanların paniğe kapılmak yerine her ihtimale karşı doktorlarına danışmaları da faydalı olacaktır.

Dudak dolgusu operasyonu geçiren kişilerin en az 1 gün sonrasına kadar, dudaklarına kremler ve ilaçlar haricinde herhangi bir kozmetik ürün sürmemeleri tavsiye edilir. Aksi taktirde operasyon sonrasında kozmetik ürün sürülen dudakların büyük çapta zarar görebileceği de bilinmektedir.

 

Go-kart aracı genç kızın saçlarını kaptı!.. Go-kart aracı genç kızın saçlarını kaptı!..

Dudak Dolgusu Sonrasında Atılması Gereken Adımlar

Dudak dolgusu operasyonundan sonraki dönemin oldukça önemli olduğu uzmanlar tarafından da sıklıkla söylenmektedir. Bu sebepten dolayı da dudak dolgusu operasyonundan çıkan insanların her şeyin bittiğini düşünüp çok fazla rahat hareket etmemeleri gerekmektedir. En azından bir süre estetik doktorlarının uyarılarına kulak verip de süreci böyle yürütürsek, dudak dolgusu uygulamasından en etkili sonuçları da almış oluruz.

Dudak dolgusu uygulamasından etkili sonuçlar alabilmek adına devamlı olarak estetik doktoru arayışı içerisinde olan insanlar, bu anlamda araştırmalar yaparlarken internet üzerinden kaynakları da detaylı bir şekilde incelemektedirler. Dudak dolgusu hakkında detaylı bilgiyi güvenilir kaynaklardan edinmek isteyen insanlar https://www.gokhanhaytoglu.com/dudak-dolgusu.html internet sitesini de sıklıkla ziyaret etmektedirler.