Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, "CHP'den devraldığımız borçlar 250 milyon lirayı aştı" Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, "CHP'den devraldığımız borçlar 250 milyon lirayı aştı"

Zonguldak’ın Devrek İlçesinde Karakoçlu köyünde Hasan Terzi’nin sahibi olduğu Karabaşlı isimli av köpeği komşusu tarafından av tüfeği ile vuruldu. 

WhatsApp Image 2023-08-10 at 12.11.50

Biranda kalan içinde kalan Karabaş isimli köpek, Zonguldak’ta kent merkezinde veteriner kliniğine getirildi.

Veteriner hekim Önder Alkan tarafından muayene edilen Karabaş isimli köpeğin sağ ayağında 1 kurşun tespit edildi. 

Hemen ameliyata alınan Karabaş isimli köpeğin bacağında ki kurşun başarılı bir ameliyatla çıkarıldı. 

Ancak  ayakta ki sinirlerin ve kemikleri koptuğu için köpeğin sağ ayağı ampute edilmek zorunda kaldı.

Yoğun bakıma alınan Karabaş isimli köpek tedavi sürecinin ardından taburcu edilecek.

Veteriner hekim Önder Alkan, “Şimdi bize gelen vaka ayın dokuzunda yani dün gelmiş oldu. Köyde silahlı yaralanma, ateşli silah yaralanması vatandaşın dom dom kurşunu diye tabir ettiği bir ateşli silahla yaralandı. Ayağının bir tanesi yukarı taraftan yani şöyle diyeyim altından, kürek kemiğinin altından parçalanmış vaziyette bütün sinirler, damarlar, her şey kopmuş. Ampüte etmek zorunda kaldık. Çünkü bacağı kullanma şansı bundan sonra yoktu. Sinirler, damarlar, her şey kemik falan parça parça olmuş. Bundan sonraki hayatında 3 bacaklı olarak devam edecek ameliyatımız iyi geçti. Eğer bir herhangi bir enfeksiyon veya kötü bir durum olmazsa ki on gün içerisinde bunlar yani komplikasyondan beklenebiliyor. Şu an yemeye içmeye başladı, tedavisi devam ediyor. Serum tedavisi, antibiyotik tedavisi devam ediyor  iyi olacağını düşünüyoruz. Biz bir kurşun çıkardık kurşunun girdiği yer belli, çıktığı yer belli. İçeride harabiyeti var. Hatta içeride kurşun parçaları yani kemikle karşılaştığı yerlerde kurşun parçaları ve aşırı bir yanık oluşmuş. Belli bir mesafeden atılmıştı. Çok uzak bir mesafe değil o ateşli kurşun yaralanması  olduğu çok bariz bir şekilde görülüyor”dedi.

Emre Can Bayram