40 yıldır fırında simit pişiren Sevinç, başlangıçta gurbette çalışma deneyimi yaşasa da Devrek'e dönerek mesleğini burada icra etmeye başladı.

Chp ilçe başkanı belli oldu! Chp ilçe başkanı belli oldu!

Sahibinin fırını satma kararıyla işyerini devralan Sevinç, 10 yaşında başladığı bu mesleği ömrü boyunca sürdürme kararlılığını dile getiriyor. Dört çocuğuna da bu geleneği öğreten Sevinç, Devrek'e özgü pekmezli simidin tarifini nesilden nesile aktarıyor.

A W193398 03

Ercan Sevinç, yaptığı açıklamada, "40 yıldır bu mesleği yapıyorum. Yaşım 50. Çocukken gurbete çıktık. Zonguldak’ta 1-2 ay çalıştık. Daha sonra Devrek’e geldik. Fırında usta olarak çalışmaya başladım. Arkadaşım devretmeyi düşündü. Bende talip oldum. Burada fırıncılığa devam etmek istedim. Halen daha da yapmaya devam ediyorum. Bu simidin özelliği Devrek’in meşhur pekmezli simidi. Çocuğumla birlikte yapıyorum. Kazandan fırına kadar dört çocuğumla bu mesleği yapıyorum" şeklinde konuştu.

Ebru Sevinç ile birlikte fırına hazırladığı simitleri pişiren Ercan Sevinç, gelecek nesillerin de bu geleneği sürdüreceğine inanıyor.

İHA

Devrek Haberleri