Zonguldak İl Genel Meclisi'nden Önemli Kararlar! Zonguldak İl Genel Meclisi'nden Önemli Kararlar!
“Denize nazır çöplük” için Vali Mustafa Tutulmaz’dan çarpıcı açıklama: “DEVLET HANGİSİNİ YAPSIN”  
  • Zonguldak’ın çöplerinin 29 yıl boyunca döküldüğü, 12 yıl önce çöp dökülmesi yasaklanmasına rağmen denizi sürekli kirleten “Denize nazır” çöplük alanıyla ilgili Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz ilk defa konuştu.
 
  • Zonguldak-Kozlu sahilindeki çöplüğün hem çevreye hem sağlığa hem de masraf olarak devlete zararının olduğunun hatırlatılıp yapılıp yapılmayacağının sorulması üzerine Vali Tutulmaz, “Şu anda devlet Zonguldak’a o kadar yatırım yapıyor ki yani şimdi birinden fedakârlık yapması gerekiyor. Lavuarı yapmayalım o zaman bunu yapalım bir yerden fedakârlık yapmamız gerekiyor”
  Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Karaelmas Gazeteciler Derneğini ziyaretinden yöneltilen “Deniz manzaralı çöplük” sorusu üzerine çarpıcı açıklamalarda bulundu. 29 sene boyunca çöplüğün döküldüğü son 12 sene boyunca çöplüğün dökülmediği, ancak her dalga geldiğinde hemen hemen her sene çöplüğün alıp kıyıya vurmasıyla vatandaşa sağlık ve çevre yönünden, her sene temizlenmek zorunda kalınmasıyla devlete yük olduğunun hatırlatılmasıyla birlikte sorunla ilgili bir şey yapılıp yapılmayacağı soruldu.   Kozlu’da denize nazır çöplük konusunda yöneltilen soruyu cevaplandıran Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, “Bu mesele yeni bir mesele değil. Ben geldim geleli konuşuluyor. Belediye Başkanımız da her bakan geldiğinde bu meseleyi dile getiriyor. Şu anda bildiğim belediyenin bu konuyla ilgili bir projesinin hazırlanma aşamasında bir çalışmasının olduğu yönünde” dedi.   “BELEDİYENİN YAPACAĞI BİR İŞ DEĞİL” Belediyenin sorunla ilgili girişiminin olduğunu belirten Vali Tutulmaz, şunları söyledi: “Hatta projenin hazırlanması için birkaç kez benimde bulunduğum ortamlarda konuşuldu. Birkaç yerden sponsorluk talepleri oldu. Heyetler geldi, inceledi gitti ancak son aşaması nedir bilmiyorum. Belediyenin bu konuda çalıştığını biliyorum. Her yatırımcı bakan geldiğinde bu meseleyi anlattığını biliyorum. Şu an için alınmış bir karar var mı diyorsanız yok. Şu anda devlet Zonguldak’a o kadar yatırım yapıyor ki yani şimdi birinden fedakârlık yapması gerekiyor. Lavuarı yapmayalım o zaman bunu yapalım bir yerden fedakârlık yapmamız gerekiyor.”   HABER: İREM KARAGÖZ