İncivez’de olay! İncivez’de olay!

Yıllardır Zonguldak ile Japonya arasında köprü kurmaya çalışan Zonguldaklı işinsanı Murat Enşici, Japonya'da yaşanan deprem ve olası tsunami iddialarıyla ilgili bilgi verdi.

Depremin yaşadıkları bölgeye yaklaşık 800 kilometre uzaklıkta olduğunu ifade eden Murat Enşici, kendilerinin etkilenmediğini belirtirken deprem sonrası hasarla ilgili henüz bilgi alamadıklarını vurguladı.

Enşici, ayrıca tsunami beklentisinin 3 ile 5 metre arası olduğunu belirtirken tedbirlerin alınmaya çalışıldığını ifade etti. 

DEPREMLE İLGİLİ DETAYLAR...

Japonya'da meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki depremin ardından, yetkililer tsunami alarmı verdi. Noto Yarımadası'nda 5 metrelik dev dalgaların beklendiği belirtilirken, Japonya Meteoroloji Ajansı, Ishikawa, Niigata ve Toyama vilayetlerinin kıyı bölgelerinde tsunami uyarısı yayınladı.

Japonya'nın kamu yayıncısı Nihon Housou Kyoukai (NHK) televizyonu, depremin etkisiyle oluşan 1,20 metre yüksekliğindeki tsunaminin, Ishikawa vilayetindeki Wajima şehri kıyılarına ulaştığını bildirdi. Olay yerinden alınan ilk raporlara göre, tsunami nedeniyle bölgede bazı yerleşim birimlerinde su baskınları ve hasarlar yaşandığı belirlendi.

Yetkililer, vatandaşları güvenli bölgelere tahliye etme çağrısında bulunurken, afet yönetimi ekipleri de etkilenen bölgelere müdahale için seferber oldu. İlk yardım ve kurtarma çalışmaları, depremin ve ardından gelen tsunaminin etkilediği alanlarda hızla başlatıldı.

"BÖLGE HALKI GÜVENLİ YERLERE SIĞINMALI"

Can ve mal kaybı konusunda bilgi vermeyen Japonya Başbakanı, "Hasar tespit çalışmaları sürüyor. Bölge halkı güvenli yerlere sığınmalı" dedi.