Güney Çelik Hasır ve Demir AŞ, şirket sahibi 3 kardeş arasındaki anlaşmazlık nedeniyle zorlu bir süreç yaşayarak iflasın eşiğine geldi. Toplamda 1.3 milyar lira borcu bulunan şirket, içinde bulunduğu mali sıkıntılar nedeniyle konkordato talebinde bulundu. 550 çalışanın alamadığı ücretleri nedeniyle eylemler gerçekleştirdiği Güney Çelik, konkordato talebiyle İstanbul Anadolu Asliye Ticaret Mahkemesine başvurdu.

O sendika Jeopark’ın paydaşı oldu! O sendika Jeopark’ın paydaşı oldu!

İflas durumunda şirketin ve alacaklıların zarar görmesinin yanı sıra 550 işçinin de işsiz kalacağı belirtilen başvuruda, şirketin içinde bulunduğu mali krizin ortaya çıkmasında 3 kardeş arasındaki anlaşmazlığın etkisi olduğuna dikkat çekildi. Mahkeme, şirketin geçici mühlet alabilmesi ve faaliyetlerinin denetimi için komiser heyeti atanmasına karar verdi.

Şirket, mahkemenin kararıyla birlikte faaliyetlere tekrar başlarken, konkordato süreciyle mali yapıda düzenleme yapma fırsatı bulmayı hedefliyor. Güney Çelik, uzun yıllara dayanan geçmişiyle önemli bir oyuncu olarak sektörde yer almaktadır. Ancak yaşanan anlaşmazlık ve mali zorluklar, şirketi konkordato talebine yönlendirmiştir.

AYTAÇ ÖZTÜRK