Ankara'daki Güney Afrika Büyükelçiliği'nde gerçekleşen ziyarette, Türkiye ve Güney Afrika arasındaki ticari ve ekonomik ilişkiler ele alındı. İki ülke arasındaki işbirliğinin derinleştirilmesi için yapılabilecek adımlar masaya yatırıldı.

Whatsapp Image 2024 03 26 At 4.07.52 Pm (1)

Nisan Ayındaki Konsey Öncesi Çalışmalar Görüşüldü

Toplantıda, Nisan ayında Güney Afrika'da gerçekleştirilecek olan konsey öncesi çalışmalar da ele alındı. Taraflar, bu önemli etkinlik öncesinde yapılacak hazırlıkları değerlendirdiler.

Whatsapp Image 2024 03 26 At 4.07.52 Pm

Tıskaoğlu'nun Açıklamaları

“Güney Afrika Büyükelçisi Sayın Dipuo Bertha Letsatsi-Duba ile Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), Türkiye-Güney Afrika İş Konseyi tarafından düzenlenen toplantıda DEİK Güney Afrika Konsey Başkanımız Sayın Ebubekir Salim Bey ve yönetim kurulu üyelerimizin katılımlarıyla bir araya geldik. İki ülke arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin değerlendirildiği, önümüzdeki Nisan ayı içerisinde Güney Afrika’da gerçekleştireceğimiz Konsey öncesi çalışmalar hakkında bilgi alışverişlerinde bulunarak istişarelerde bulunduk. Dönem faaliyetlerinin planlandığı, öneri ve yorumların istişare edildiği bu verimli etkinliğin organize edilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” 

Fındık üreticilerine dönüşüm projesi! Fındık üreticilerine dönüşüm projesi!

Aybüke Ünal

Zonguldak Haberleri