Çin’de başlayıp dünyayı kasıp kavuran ve binlerce insanın ölmesine neden olan “Korana virüsü” sonunda Türkiye’ye de sıçramasının ardından alınan tüm önlemlere rağmen özellikle yaşlılar arasında hayatını kaybedenler olmaya başladı. Bu da şunu gösteriyor ki, “Bu işin şakası yok” Korana insanlığın baş düşmanı olmaya devam ediyor ve üstelik net olarak da aşısı bulunmuş değil. Tek teselli edici önlem ise “El temizliği ve hijyen.” Bu hijyen temizliğini gerektiği gibi yerine getirdiğimizde de virüse biraz olsun önlem alıyoruz.

Sağlık Bakanlığı virüsün çıkmasından itibaren gerekli olan tüm erken tedbirleri alarak hastalığın daha fazla etrafa sıçramaması, yayılmaması için ne gerekiyorsa yaptı ama bu öyle bir “SİNSİ KATİL” ki en küçük bir yol bulduğu zaman hemen solunum yolundan içeri girmek suretiyle darbeyi vurmaya başlıyor ve akciğerleri işlemez hale getirerek hastanın ölümüne  neden oluyor.  Özellikle de yaşlıların bağışıklık durumunun sağlıklı olmadığını gördüğünde de adeta bayram yapıyor. Gençlere ise yanaşamıyor, yanaşsa da vücudun yeterli direncini gördüğünde orada imha oluyor.

BAŞKAN ALAN’DAN HALKA UYARI

Bu tehlikeli virüsü kısaca izah ettikten sonra şimdi Belediye Başkanı Dr.Ömer Selim Alan’ın  basın yoluyla Zonguldak halkına yaptığı kritik uyarılara değinmek istiyorum. Cuma akşamı saat 6.30’da tüm Zonguldak basınını makam odasında buluşmaya davet ettiğinde nedeninin “Korana Virüsü” hakkında bilgiler vereceğini tahmin etsek de kendisini dinlediğimizde durumun ne kadar ciddi boyutta olduğunu gördük.

Aynı zamanda bir hekim olan Dr. Selim Alan konu hakkında gerçekten bilgili ve donanımlıydı. Ayağının tozuyla Ankara'dan gelip aynı gün akşamı böyle bir kritik toplantı yapması elbette bizim açımızdan da çok önemliydi. Başkan Alan “Korana Virüsü” hakkında gerekli bilgileri ve yapılan çalışmaları anlattıktan sonra Zonguldak halkına verdiği mesajda da hepimizim risk altında olduğunu anlatıp bu beladan hep birlikte kurtulacağız derken yüz ifadesini görmenizi isterdim.

NASIL KURTULACAĞIZ?

NE YAPMAMIZ GEREKLİ?

Zonguldak’ın hemen her yerinde dezenfekte çalışmalarını yaptıklarını ve yapmaya devam ettiklerinin altını çizen Belediye Başkanı Selim Alan, “Bu geminin içinde hep birlikteyiz, hiç kimse bir sevdiğini, yakınını bu virüse yakalanıp öldüğünü istemez ben bir vatandaşımızın kaybettiğime dahi çok üzülürüm, işte bunun için hep birlikte bilgi kirliliği yapmadan her yazılana, söylenene inanmadan sadece bizlerden alınacak doğru bilgiler ışığında hareket edilmesi çok önemlidir. Halkımdan rica ediyorum gerekli olmadıkça sokağa çıkmayın evinizde kalın. Bu aralar en güvenli yer herkesin evidir. Sokaklarda  virüs taşıyanlar olabilir, herkesten biraz sabır istiyoruz, hiçbir aileye bu sebeple ateş düşsün istemiyoruz. Biriz, beraberiz hep birlikte Zonguldak’ız. Tüm halkıma sağlıklı günlerde kalın diyorum. İnşallah sabırla bu tehlikeyi de birlikte atlatacağız. Bu yazdan itibaren Zonguldak’ta muhteşem projelerimiz de hayata geçecektir. Bu sevincimizi gelin birlikte paylaşalım. Aman Dikkat edelim. Zonguldak birlikte çok daha güzel olacak.”

Sayın Alan basın mensuplarına daha çok şeyler söyledi ancak ben özellikle “Korana Kâbusu” ile ilgili olanlar size aktardım. Gerçekten çok kritik günlerden geçiyoruz. Bizlerde bu tehlikenin içindeyiz ama gerekli olan temizliği yaptığımızda ve özellikle de ellerimizi çok güzel şekilde sabunla temizlediğimizde ve yetkililerin açıkladığı 14 kuralına uyduğumuzda “Korana bizden korksun” diyelim.

Rabbim hiç birimize böyle bir acıyı yaşatmasın (Amin.)

 

ZBEÜ'de İbn-i Sina Uluslararası Sağlık Araştırmaları Kongresi Başladı... ZBEÜ'de İbn-i Sina Uluslararası Sağlık Araştırmaları Kongresi Başladı...