Bartın'da geçtiğimiz mayıs ayında, işte olan oğlunun gelininin evine giden Aykut Yaldız'ı bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla 18 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan Recep Karakuş (58), mahkemede şu ifadeleri kullandı: “Üst kattan gelen sesler üzerine gelininin evine çıktım. Bıçağı da yanıma alarak, üst kata çıktım. O sırada karanlıktı, şahsı görmedim. Biraz boğuştuk. Sonra bıçağı sapladığımı bile hatırlamıyorum. Şok halindeydim. Kendimi korumak için yaptım, pişmanım.”

Olay, geçen yıl 24 Mayıs'ta Kozcağız beldesinde meydana gelmişti. Esnaf Aykut Yaldız, eşi işte olduğu sırada M.K.'nin evine gitmiş, bu sırada alt katta oturan kayınpederi Recep Karakuş da gelen sesler üzerine olay yerine gelmişti. Aralarında yaşanan arbedede Karakuş, Yaldız'ı göğsünden üç kez bıçaklamıştı. Sağlık ekiplerince hastaneye kaldırılan Yaldız, kurtarılamayarak yaşamını yitirmişti. Karakuş ve gelini M.K, çıkarıldıkları Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanmış ve cezaevine gönderilmişti. M.K, tutukluluğunun ardından avukatının itirazı sonucu serbest bırakılmış, kasım ayında ise hakkında takipsizlik kararı verilmişti.

Başkan Dökmeci; "Bunu yapanlar yataklarında rahat rahat uymasınlar!" Başkan Dökmeci; "Bunu yapanlar yataklarında rahat rahat uymasınlar!"

Recep Karakuş, 'haksız tahrik altında kasten öldürme' suçlamasıyla 18 yıla kadar hapis istemiyle Bartın Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandı. Mahkemede tutuklu sanık Karakuş, tanık gelin M.K., avukatlar ve mağdur Aykut Yaldız'ın babası Hamit Yaldız hazır bulundu. Mahkeme başkanının, "Olay nasıl oldu?" sorusuna Karakuş, “Gece üst kattan sesler geldiğini duydum. Bıçağı yanıma alarak üst kata çıktım. O sırada karanlıktı, şahsı görmedim. Biraz boğuştuk. Sonra bıçağı sapladığımı bile hatırlamıyorum. Şok halindeydim. Kendimi korumak için yaptım, pişmanım” dedi. Karakuş'un avukatı, müvekkilinin meşru müdafaa kapsamında hareket ettiğini belirterek, beraatini talep etti. Mağdur Aykut Yaldız'ın babası ise, “Oğluma tuzak kuruldu. Bilerek eve çağrıldı, bu şekilde öldürüldü. Benim oğlum kötü bir şey yapacak bir insan değildir” şeklinde konuştu.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanığın duruşma boyunca tutukluluk halinin devamına karar verirken, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.