* 2019 yerel seçimlerini kaybeden CHP’de bu defa yarış çok fena şekilde kızışmış görünüyor.
31 Mart 2014 günü yapılacak olan seçimlere ise CHP umutla bakıyor ve seçimi kazanacak gözüyle bakılıyor. Bu anlamda aday adayları bolluğu yaşanıyor.

* Aday adayları arasındaki isimlere bakılacak olduğunda ise CHP’de yeni ve eski yüzlerin bir arada olduğu görülüyor. Merkez İlçe Başkanlığına başvurusu yapan aday adaylarının hepsi de yaptıkları değerlendirmelerde AK Parti’den kaybettikleri Belediyeyi yeniden geri alacaklarını ifade ediyorlar.

Cami cemaati Başkan Erdem’e haykırarak seslendi... Cami cemaati Başkan Erdem’e haykırarak seslendi...

* Çok tecrübeli bir isim olan 19. Dönem Milletvekili ve eski İl Başkanı Harun Akın’ın yanı sıra bir dönem Belediye Başkanlığı yapan İsmail Eşref ile Belediye Meclis üyesi olan ve toplantılarda sürekli Belediye Başkanı Selim Alan’ı sert bir dille eleştiren Atınç Kayınova aday gösterildikleri taktirde Zonguldak’ı AK Parti’den kurtaracaklarını belirtiyorlar.

* Bir başka aday adaylarına bakılacak olursa yeni yüzler olan Mali müşavir Tahsin Erdem’in yanı sıra  yine meclis üyeliği yapan makine mühendisi Turgut Aydın, Diş hekimi Zeki Günalp ile mimar Fırat Birkan kolları sıvayarak çalışmalarına başladılar ve her an adaylıklarının ilan edileceği günü bekliyorlar.

* Öte yandan CHP’de Başkan olacak adayın kim olacağı merak edilirken 28 Kasım’da biteceği açıklanan aday adaylığı başvuru süresinin 5 Aralık’a kadar uzatılması başka yeni adayların çıkıp çıkmayacağı da merak edilirken gerek Merkez İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu ve gerekse İL Başkanı Devrim Dural 31 Mart 2024 akşamı Belediye Başkanlığı koltuğuna CHP’li adayın oturacağının altını çiziyor.

MUSTAFA EMEN